![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 12.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć
Mam problem z tablicą. Mianowicie dodaje w jquery parametry do tabeli, która wygląda tak: opcja1 | funkcja | parametr opcja1 | funkcja2 | parametr2 opcja2 | funkcja | parametr mam to w normalnej tabeli w HTML'u. Z niej chce przerobić ten tekst i wstawić do pola textarea. Na początek próbowałem zrobić zwykłą tablicę: Kod arr = new Array(); $("#maintable tbody tr").each(function () { opcja = $(this).find(".opcja").text(); reg = $(this).find(".funkcja").text(); parametr = $(this).find(".parametr").text(); var calosc = [arr['opcja']=opcja, arr['funkcja']=reg, arr['parametr']=parametr]; arr.push(calosc); }); console.log(arr); Problem jednak w tym, że z całości tych danych muszę uzyskać taki układ: Kod opcja 1 funkcja1 parametr1 funkcja2 parametr2 funkcja3 parametr3 opcja2 funkcja1 parametr1 funkcja2 parametr2 opcja3 funkcja parametr W jaki sposób mogę zebrać te dane z tabeli by móc uzyskać powyższy wynik końcowy? Ten post edytował warder 10.11.2015, 20:43:26 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 459 Pomógł: 26 Dołączył: 1.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Powinno ci pomóc grupowanie po wartościach.
http://codereview.stackexchange.com/questi...iple-properties -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 21.06.2025 - 19:43 |