![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 57 Pomógł: 0 Dołączył: 31.01.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć wszystkim, mam problem przy tworzeniu chatu.
chat_process - skrypt ten powinien wyciągać z bazy, napisaną wiadomość.
czat.php - Ten fragment jest potrzebny aby to funkcjonowało
Nie mogę znaleźć rozwiązania, oczywiście połączenie z bazą jest. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 2 Dołączył: 15.02.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 342 Pomógł: 23 Dołączył: 20.01.2011 Skąd: Chełm Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod setInterval('refresh()', 5000); tych kresek nie powinieneś wywalić? sry zapomniałem ich nazwy ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
A co wyscie sie tych apostrofow uczepili? Tam wszystko jest ok.
@shx420 i nie, nie zasluzyles na pomogl bo obie formy sa poprawne i twoj post nie przyczynil sie w zaden sposob do rozwiazania problemu @jarek998 a ty moglbys sie wysilic troche i napisac w czym dokladnie jest problem... Patrzyles w ogole w konsole FireBug co zwraca twoj ajax? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 57 Pomógł: 0 Dołączył: 31.01.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak patrzałem, zwraca puste pole HTML, myślałem że coś z pętlą jest nie tak, bo gdy wpiszę puste dajmy "Tekst" to co 5 sec będzie się pojawiać tekst.
W Edit jest wszystko dobrze, room:1 jeśli jestem na czat.php?id=1 itd. w JSON jest wpisane text null Html : {"text":null} Zamiast
Wpisz
I powinno być ok. W tedy funkcja nie wywołuje się. Ten post edytował jarek998 5.11.2015, 10:52:25 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 155 Pomógł: 0 Dołączył: 6.07.2015 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Czasem nie powinno być tak:
Oraz musisz ajaxem wysłać dane do zmiennej z javascript w ten sposób:
Ten post edytował MeGusta 5.11.2015, 15:07:38 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 342 Pomógł: 23 Dołączył: 20.01.2011 Skąd: Chełm Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Tak patrzałem, zwraca puste pole HTML, myślałem że coś z pętlą jest nie tak, bo gdy wpiszę puste dajmy "Tekst" to co 5 sec będzie się pojawiać tekst. a gdzieś kod sprawdza czy po 5 sekundach nie dodaje tych samych danych z mysqla? Albo czyścisz boxa i dodajesz jeszcze raz wszytko co zwróci ci zapytanie albo porównujesz z tym co jest wpisane i dodajesz to co nie zostało wpisane w odpowiedniej kolejności a powyżej 50 wpisów powinny być kasowane. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 268 Pomógł: 254 Dołączył: 11.06.2009 Skąd: Świętochłowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat A co wyscie sie tych apostrofow uczepili? Tam wszystko jest ok. Kinda sorta. Owszem, jest to dopuszczalne, ale wysoce niezalecane: http://bonsaiden.github.io/JavaScript-Gard...rzystanie-eval- Co do tematu: jesteś pewien, że baza poprawnie wykonuje zapytanie? Bo wygląda jakby zwracała pusty wynik -------------------- ★Mój blog || Okiem krytyka★
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat Kinda sorta. Owszem, jest to dopuszczalne, ale wysoce niezalecane: Wiem, ale oni tutaj uzyli tego w kontekscie, ze niby przez to nie dziala, co oczywiscie jest nieprawda.
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 12:49 |