![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 64 Pomógł: 0 Dołączył: 19.01.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie od 2 godzin próbuję się uporać z następującym problemem mamy kod z opcjami wyboru czyli z wariantami i chciałbym w jquery wykonać taki manewr że po zaznaczeniu jednego ukrywa się drugi a mianowicie mamy taki kod:
I teraz za pomocą Jquery chciałbym aby po zaznaczeniu np Miasta Legnica ukrył się atrybut z Dieta przykładowo Dieta Gikemiczna. Próbuje się z tym uporać nie wiem jak się do tego odwołać z góry dziękuję za jakąkolwiek pomoc jeżeli znajdę rozwiązanie wrzucę je tutaj Pozdrawiam. Ten post edytował DonPolaczek 4.11.2015, 20:57:22 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 799 Pomógł: 1827 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dla każdego miasta powinieneś albo odpytywać bazę danych, albo przechowywać na stałe w kodzie powiązane widoczne diety albo niezwiązane.
Domyślnie wszystkie diety ukryte, albo odkryte. W przypadku kliknięcia miasta sprawdzasz jakie ma powiązane diety i te pokazujesz/chowasz, a pozostałe odwrotnie. Powiązane diety w przypadku wariantu z pokazawaniem: powiązane diety w przypadku wariantu z ukrywaniem: W przypadku bazy danych powiązania powinny być w tabelach, wtedy każdorazowe kliknięcie miasta może odpytywać bazę i generować inny select dla diet. Ten post edytował trueblue 4.11.2015, 21:03:02 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 64 Pomógł: 0 Dołączył: 19.01.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A więc zacznę od tego że chciałem zrobić to w Jquery dlatego że to jest Wordpress->Woocommerce i nie mam możliwości zrobić tego w kodzie ponieważ to się generuję. A wiem iż w Jquery jest taka możliwość tylko nie mogę na razie znaleść odpowiedniego odwołania a wiem że ktoś co się zna na Jquery nie będzie miał z tym problemu dodam że nie szukam gotowego rozwiązania ale dziękuje za pomoc.
Stworzyłem skrypt tylko teraz nie mogę go za includować w Wordpressie wie ktoś jak to zrobić o to skrypt:
Ten post edytował DonPolaczek 5.11.2015, 12:38:39 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 270 Pomógł: 184 Dołączył: 7.10.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Czytam o tym przyjacielu
![]() Dodam że daje go w odpowiednim miejscu a mianowicie MójSzablon->Woocommerce-Single-Product->add-to-cart->Variable.php i w kodzie żrodłowym skrypt wyświetla się w tym miejscu co powininenn tylko że nie działa. Doczytałem różnych rzeczy co do jquery w Wordpress a więc teraz kod wygląda tak i jak wspomniałem widze go w Kodzie Zródłowym: Ten post edytował DonPolaczek 5.11.2015, 14:03:06 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 22:19 |