![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 55 Pomógł: 1 Dołączył: 13.02.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam mały problem i nie mogę znaleźć rozwiązania prosze o naprowadzenie.
Więc <tbody> zostaje powielone wszystko cacy tylko gdy sprawdza rodzica <a> to widać że coś się dzieje bo strona wraca do góry ale zklonowany formularz nie usuwa się. Z góry dzięki za odpowiedź pozdrawiam Wicek Ten post edytował wicek 4.11.2015, 13:03:16 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
var parent = $(this).parent();
eee...przeciez parentem dla A jest TD a nie TBODY jak ci sie wydaje -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 55 Pomógł: 1 Dołączył: 13.02.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No tak ale próbowałem już np link wpisać na luźno w tbody ale wtedy zostaje wyświetlony po za tabelą i podczas klonowania formularza nie pojawiają się następne linki.
Z drugiej strony próbowałem np dodać znaczniki <p></p> w kodzie i po nim szukać rodzica ale też nie działa. Tabela wszystko knoci ale chcę mieć wszystko poukładanie ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Czemu poprostu nie zrobisz tak:
var parent = $(this).parents('.element:first'); ? No i po co w ogole ten warunek: if($('#elements .element').index(parent)>0) parent.remove(); tak powinno byc: parent.remove(); i juz. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Ten warunek jest ponieważ jeden formularz musi być wypełniony żeby nie dało się go skasować.
zrobiłem tak:
Ale dalej nic się nie dzieje zastanawaim się czy tbody tu nie bruździ... Wyrzuciałem już link po za tbody dałem mu id i nic nie usuwa:
Ten post edytował wicek 4.11.2015, 14:21:34 |
|
|
![]()
|
|
var parent = $(this).parent('.element:first');
wyraznie napisalem w moim kodzie PARENTS anie PARENT. Patrz prosze co dostajesz -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
PO wprowadzeniu poprawek dalej nie działało ale coś mnie tkenło i okazało się że mam wersję jquery 1.11.1 po wgraniu 1.3.2 wszystko zaczeło działać.
Dziękuję za pomoc ![]() Ten post edytował wicek 5.11.2015, 08:01:42 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 00:35 |