![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 371 Pomógł: 18 Dołączył: 23.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie forumowiczów. Dzisiaj uderzam do Was z pytaniem, wyglądającym być może trochę jak pytanie przysłowiowej blondynki ... Kopię po sieci w poszukiwaniu rozwiązań opartych na smarty, znalazłem kilka z nich. Moje pytanie brzmi ... :
Czy jeśli w pliku index.php utworzę sobie instancję obiektu smarty oraz zdefiniuję katalog z templatkami, templatkami_c itp. to czy muszę podobną akcję wykonywać w KAŻDYM pliku w tym katalogu ? Przypuśćmy że mam index.php, artykul.php, galeria.php - czy w każdym z nich musi być taka instancja $smarty = new Smarty; ? Logicznie rzecz biorąc tak powinno być, aczkolwiek w tych kilku projektach nie mogę się doszukać gdzie w tych pozostałych plikach jest tworzona taka instancja i ustawianie ścieżek. A każdy tutorial na temat smartów kończy się na jednym pliku, nie pokazując co się dzieje w innych. Wybaczcie być może dziwne pytanie, ale na prawdę nie mogę dojść do tego jak to ma wyglądać. Pozdrawiam. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 14:45 |