![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 109 Pomógł: 1 Dołączył: 23.11.2007 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam,
walcze już z tym od dobrych 2h i nie wiem co jest nie tak, próbuję różnych wersji kodu.
Plik config.php jest dobrze skonfigurowany bo inne kody działają pod nim. Cały czas wywala mi error: Fatal error: Call to a member function query() on a non-object in /home/***/domains/****/public_html/functions.php on line 4 Jest to weryfikacja czy user juz jest w bazie, jak jest to updatuje info a jak nie ma to go dodaje. Łączenie poprzez mysqli. Mógłby ktoś nakierować jak ten kod napisać? Z góry dzięki! Ten post edytował banki 31.10.2015, 17:33:54 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 381 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%)
|
Wewnątrz tej funkcji nie masz $connection. Podstawowy problem z zasięgiem zmiennych. Przekaż ten argument do funkcji.
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 109 Pomógł: 1 Dołączył: 23.11.2007 Ostrzeżenie: (0%)
|
Jutro z samego rana zobaczę co się stanie jak w funkcji to zakoduje.
Mam także inny problem, problemy zaczęły się jak zacząłem używać mysqli zamiast tego starego połączenia. Np. taki kod mam
problem polega na tym, że na localhost wgrywa się rekord do bazy danych, a na serwerze w necie linuksowym już nie... |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 24.12.2025 - 16:28 |