![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 98 Pomógł: 0 Dołączył: 19.03.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Stworzyłem sobie pewną stronę internetową ( na razie jest na moim kompie, obsługiwana przez Webserv) której część treści przechowywana jest w bazie danych. Mój problem polega na tym że zarówno w tej bazie w php my admin jak i na samej stronie polskie znaki zwyczajnie nie występują. Dokładnie rzecz ujmując W pliku który obserwuje problem mam tak ustawione kodowanie
a w bazie danych ( dokładnie mówiąc w konkretnej tabeli, nie wiem czy coś gdzieś indziej mogę zmienić ) wszędzie tam gdzie jest wiersz przechowujący tekst ustawiłem kodowanie "utf8_polish_ci" i nie daje to żadnego rezultatu. Tam gdzie są polskie znaki jest znak zapytania albo "kwadracik a na dodatek ( tego to już zupełnie nie rozumiem) tytuł strony który też ma polskie znaki równierz nie jest czytany przez przeglądarkę. Wcześniej miałem ustawiony przez mój edytor tekstu do tworzenia stron:
Dodam tylko iż gdy w phpmyadmin przeglądam te treści to są one zapisane normalnie z polskimi znakami. Nie wiem o co chodzi. Co mogę zrobić innego by naprawić tą sytuacje? Słabo się orientuje w tym, proszę o pomoc. Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedzi ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 03:44 |