![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 29.10.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć,
mam problem ze stroną wrzuconą na serwer na nazwa.pl chcę po zalogowaniu przekierować moją stronę do całkowicie nowego urla: user.php za pomocą: header('Location: user.php'); exit(); skrypt natomiast załadowuje body nowej strony do obecnego pliku (index.php).... co oczywiście powoduje nie działanie nowej strony... dodam że na innym serwerze na koding.com wszystko pięknie działa.... nie wiem czy to ma znaczenie ale używam jquery mobile. dodawałem też ob_start(); i w indexie i w innych plikach.... ale na marne czy ktoś ma jakiś pomysł co może być nie tak.... (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) dzięki za odpowiedź |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 879 Pomógł: 230 Dołączył: 20.03.2005 Skąd: Będzin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a czy w user.php masz też jakiś header? bo może wraca ci do index.php z user.php?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 29.10.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak user.php ma header i w nim sporo innych plików do ząładowania....
czy to jest zła metoda działania? bo byc może header dobrze działa tylko ja go źle używam? ;/ ogólnie chciałbym aby php przekierowało mnie do zupełnie innego pliku (oddzielnie żyjącego ale powiązanego zabezpieczeniem w postaci sesji) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 879 Pomógł: 230 Dołączył: 20.03.2005 Skąd: Będzin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz w sumie sprawdzić który header się wykonał jako pierwszy/ostatni dodając np. kotwicę w URL
np. index.php#from_user albo user.php#from_index |
|
|
![]()
|
|
wygląda to tak:
najpierw index.php: General: Request URL: /index.php Status Code:302 Found Response Headers: location: /user.php#from_index Request Headers: Referer: /index.php potem user.php: General: Request URL: /user.php Status Code: 200 OK Response Headers: nie ma location tutaj Request Headers: Referer: /index.php |
|
|
![]()
|
|
Czyli w obydwóch przypadkach wraca ci do index.php?
a masz plik .htaccess? Może on powoduje że ciągle szuka jakiś odwołań do index.php |
|
|
![]()
|
|
najpierw ładuje zawartość user.php do body index.php, a po odświeżeniu wraca do prawidłowej wersji index.php
nie mam .htaccess |
|
|
![]()
|
|
Samo nie może wrócić, więc musi być przekierowanie.
Sprawdź fragment po fragmencie kodu, co powoduje powrót do index.php (acz nie rozumiem dlaczego raz robisz include(user.php) a raz chcesz się odwołać do niego bezpośrednio) |
|
|
![]()
|
|
w ogole nie robię include jesli chodzi o user.php....
include używam do pliku login.php który sprawdza poprawne dane logowania i to on ma przekierowac usera do pliku user.php... chyba to że do pliku login.php jest użyte inluce nie zmienia faktu ze header powinien przekierować do user.php? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 67 Pomógł: 2 Dołączył: 17.07.2014 Skąd: Wielkopolska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na home mi nie wykonywał się jak było źle ustawione kodowanie. Wrzuć wyświetlanie wszystkich błędów i sprawdź czy jakiś nie występuje. Może przyczyną jest BOM
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 06:40 |