![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Hej,
mam tabele GRIDS i rekord z grids ma przypisany jeszcze typ grida, czyli jest pole grid_type_id wskazujace na inny rekord z tabeli GRID_TYPES. W Encji Grid mam opis kolumny gridType
Ale taki opis tworzy mi pole grid_type_id, ktore moze byc NULL. A ja wolalbym jednak by bylo NOT NULL. Idzie to jakos tu ustawic? probowalem z * @ORM\Column(nullable=false) ale to mi tworzy w ogole pole jako VARCHAR :/ edit: ok, trzeba niby dodac * @ORM\JoinColumn(name="grid_type_id", referencedColumnName="id", nullable=false) ale to mi pluje zapytaniem i bledem Cytat [Doctrine\DBAL\DBALException] An exception occurred while executing 'ALTER TABLE grids CHANGE grid_type_id grid_type_id INT NOT NULL': SQLSTATE[22004]: Null value not allowed: 1138 Invalid use of NULL value edit2: dobra... mialem wartosc null w rekordach to logiczne ze sie plulo... ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 428 Pomógł: 77 Dołączył: 10.07.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://ormwizard.com/ może się przydać na przyszłość
![]() -------------------- Cytat There is a Bundle for that Lukas Kahwe Smith - October 31th, 2014 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bajera
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Yep, fajne. Dzieki kpt_lucek
![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 12:58 |