![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 49 Pomógł: 0 Dołączył: 6.10.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzisiaj chciałbym zapytać, jak podejść do tematu wyboru ścieżki zapisu przez użytkownika, bo szukałem w googlach, ale słabo widocznie szukałem. Da się w ogóle takie coś w php osiągnąć?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 380 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale ścieżki zapisu czego? Wrzucanych przez użytkownika plików na serwer?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 965 Pomógł: 285 Dołączył: 19.06.2015 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chodzi Ci o ścieżkę, w której zapisujesz pliki uploadowane do skryptu? Jeśli tak, to najpierw wskakują one do katalogu, który masz ustawiony w php.ini pod upload_tmp_dir, później trzeba je przenieść.
Przenieść je możesz w dowolne miejsce do którego masz uprawnienia więc możesz sobie śmiało wybierać 'ścieżkę zapisu przez użytkownika'; Ten post edytował kapslokk 29.10.2015, 08:34:04 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 49 Pomógł: 0 Dołączył: 6.10.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 965 Pomógł: 285 Dołączył: 19.06.2015 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://php.net/manual/en/zip.examples.php tutaj masz przykłady jak zrobić archiwum zip. A w jakim pliku je zrobisz to już Twoja sprawa. Mozesz nawet sciezke postem/getem przesylac.
|
|
|
![]()
|
|
http://php.net/manual/en/zip.examples.php tutaj masz przykłady jak zrobić archiwum zip. A w jakim pliku je zrobisz to już Twoja sprawa. Mozesz nawet sciezke postem/getem przesylac. archiwum tworzę, ale kwestię ścieżki chcę dać użytkownikowi do wyboru, pomyślę nad postem/getem, ale bardziej zastanawiam się, czy jest możliwość jakiegoś okienka, gdzie użytkownik chodzi i klika zapisz w odpowiedniej lokalizacji i ona pobierana jest do zmiennej |
|
|
![]()
|
|
Pewnie, że jest. Trzeba tylko sobie to napisać. W sumie to listowanie zawartosci katalogu + przesylanie ajaxem + troche JS'a i bedzie smigać. Aczkolwiek raczej dziwne rozwiazanie. Zazwyczaj sie nie pozwala userowi latać po dysku i sprawdzac zawartosci
![]() |
|
|
![]()
|
|
Pewnie, że jest. Trzeba tylko sobie to napisać. W sumie to listowanie zawartosci katalogu + przesylanie ajaxem + troche JS'a i bedzie smigać. Aczkolwiek raczej dziwne rozwiazanie. Zazwyczaj sie nie pozwala userowi latać po dysku i sprawdzac zawartosci ![]() tylko chodzi o to, że tworzę generator, a użytkownik za jego pomocą tworzy szablon i wtedy chcę dać mu możliwość, by ten szablon spakował sobie do zip i zapisal u siebie, tam gdzie chcę, ale teraz się troszkę przeraziłem ![]() |
|
|
![]()
|
|
U siebie? Przecież za to gdzie u niego się to zapisze odpowiada przeglądarka.
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 12:06 |