![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 176 Pomógł: 0 Dołączył: 30.11.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bo ja mam, szukam programistów amatorów(sam nim jestem), może będzie z tego kasa a moze tylko dobra zabawa i się czegoś nauczymy, jakby co to piszcie , temat na wiele miesięcy wieć się nie przerażcie, nie potrzebne żadne portofilio i inne bzdety, nie mam zamiaru korzystać z cms (sami go napiszemy) i innych ulepszaczy, wszystko robimy od podstaw, wystarczy że znasz średnio php, (SQL można się nauczyć) i lubisz myśleć,
![]() -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Właśnie może system portalowy - ale z prawdziwego zdarzenia. Nie cos takiego jak jportal czy coś. Co ty na to
![]() -------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 176 Pomógł: 0 Dołączył: 30.11.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
myślałem o czymś innym, ale może mnie zainteresujesz, a poza tym piszesz
motoweb.pl tak jak ja? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 597 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja mam zamiar napisać coś bardzo prostego, a mianowicie kilka klas powiązanych ze sobą i wspólnie działających. Klasa do bazy danych i klasa do zarządzania użytkownikami. W sumie jak myślałem to wyjdzie 6 klas na to. Tylko nie do końca wiem jak to wszyskto połączyć i jak narazie rozmyślam... jakby ktoś chciał się dołączyć do moich rozmyślań to zapraszam
![]() -------------------- Zapraszam na mój php blog, tworzenie stron.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sf: to ja do Twoich rozmyślań dorzucę autoryzację użytkowników za pomocą haseł jednorazowych. Niedawno musiałem coś takiego napisać ale chętnie obejrzałbym rozwiązania innych osób.
-------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
Hm hasła jednorazowe? możesz powiedziec coś więcej czemu to ma służyć??
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 597 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hm, np. przy przelewach bankowych... zamiast korzystać np. z tokena użytkownik dostaje listę haseł jednorazowych. Czyli chce dokonać np. przelewu to bierze hasło pierwsze z listy (zakładamy, że jeszcze nie korzystał z tej nowej listy, którą otrzymał) i wpisuje... wpisał dobrze. Przelew się dokonał. Chce drugi przelew wysłać. Znów musi podać hasło... ale już musi to być kolejne, czyli drugie w naszym przypadku. Ups. Pomylił się przy wpisywaniu. Nie może ponownie próbować wpisać tego samego hasła, musi wpisać kolejne z listy, czyli trzecie.
Taki przykład znalazłem w google ![]() -------------------- Zapraszam na mój php blog, tworzenie stron.
|
|
|
![]()
|
|
Myśle że miałbym inną koncepcję implemantacji i wykorzystania tego hasła (przyda się przy moim projekcie:)
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 06:15 |