![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 5.01.2005 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Napisałem sobie taki skrypt:
I wywala mi taki błąd: Cytat Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/sylvia/public_html/produkty.php on line 65 Co jest źle? -------------------- No i co się gapisz? Sygnaturki nie widzałeś?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po pierwsze ustaw warunki w switch na ciągi (np. case 'zik': ), nie możesz odwoływać sie do zmiennej wewnatrz ciągu zawartego w pojedynczym cudzysłowiu (masz tak w zapytaniach SQL, ale to chyba widać na pokolorowanej składni...), poprawnie będzie:
No i żeby było w ogóle coś takiego jak $cat użyj wcześniej:
Ten post edytował crashu 5.01.2005, 20:35:32 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 5.01.2005 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem czemu akurat 'zik' w case, a nie po prostu zik (na głównej w ten sposób include'uję podstrony i jest bez '' i all ok :/)
Z poj. cudz. w SQL poprawiłem, ciągle błąd. Nowy kod:
Test it here: http://www.sq-academy.pl/produkty.php (w bazie 3 wpisy dla żeli ($cat = 'gel')). EDIT: Poprawiłem, o czym pisałeś, dalej nic ![]() Ten post edytował Mori 5.01.2005, 20:43:42 -------------------- No i co się gapisz? Sygnaturki nie widzałeś?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 140 Pomógł: 16 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po pierwsze wyświetl sobie zapytanie w php (print) i zobacz czy wygląda tak jak powinno (podstawione są wartości ze zmiennych). Jeśli jest ok to puść zapytanie np. w phpMyAdminie i zobacz czy zwraca jakieś rekordy.
|
|
|
![]()
|
|
Cytat(Ar2r @ 2005-01-05 19:43:27) Po pierwsze wyświetl sobie zapytanie w php (print) i zobacz czy wygląda tak jak powinno (podstawione są wartości ze zmiennych). Jeśli jest ok to puść zapytanie np. w phpMyAdminie i zobacz czy zwraca jakieś rekordy. Można jakoś prościej, ew. co dokłądnie mam wpisać? Jestem poczatkującym, proszę o wybaczenie... -------------------- No i co się gapisz? Sygnaturki nie widzałeś?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Usuń @ sprzed tego zapytania, utaw wyższy poziom zgłaszania błędów (error_reporting" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual(E_ALL); )
Ten post edytował crashu 5.01.2005, 20:48:51 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Kolejny rewrite skryptu, ciagle nic
![]()
Bluzga ciągle tym: Cytat Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/sylvia/public_html/produkty.php on line 67 (przy odwoływaniu się do produkty.php bez żadnych parametrów) -------------------- No i co się gapisz? Sygnaturki nie widzałeś?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 140 Pomógł: 16 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Głupi jestem... U mnie table sam nazywa się produkty, nie sylvia_produkty, jak baza... Dzięki wszystkim za pomoc, już działa
![]() -------------------- No i co się gapisz? Sygnaturki nie widzałeś?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.06.2025 - 09:32 |