![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 4.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chcialem sobie zrobic zapytanie SQL ,a nastepnie tak aby kliknac na zapytaniu to tworzylo sie nowe lub otwierała sie nowa strona.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
A możesz jaśniej?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 56 Pomógł: 0 Dołączył: 1.11.2004 Skąd: Nowogard Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z tego co napisales, dowiedzialem sie ze cos chcesz. Ale co dalej...
Napisz konkretnie o co Ci chodzi, jakies szczegoly i po co to ma byc? -------------------- MAC OS X :: vim -> php, python, bash
iBook G3 :: PowerPC 750fx :: 640MB RAM |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 4.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dokladnie mam baze i wybieram sobie producenta i za pomoca zapytanie sql wyswietlam sobie wszystkie produkty danego producenta. Nastepnie chcialbym aby po kliknieciu na produkcie wyswietlila sie np strona na ktorej byla by szersza informacja o produkcie.
Mam nadzieje ze napisalem troszke jasniej |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No to pobieraj z drugiej tabeli informacje o produkcie wg. wskazanego id produktu.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Ale jak z tego zrobić link ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 56 Pomógł: 0 Dołączył: 1.11.2004 Skąd: Nowogard Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zakladamy za mamy 2 tabele, z producentami i produktami.
`producenci`: Kod |ID|nazwa| `produkty`: Kod |ID|producent_id|nazwa|opis| 1) pobieramy sobie liste producentow i robimy sobie tabelke: (plik: prod.php)
2) po kliknieciu na jakiegos producenta, przechodzimy na strone produkty.php i tam mamy zapytanie
3) plik opis.php wyglada tak:
To chyba o to chodzilo, nie wiem czy wszystko jest dobrze (pisane na poczekaniu), ale powinno dzialac. Pozdrawiam -------------------- MAC OS X :: vim -> php, python, bash
|
|
![]() ![]()
|
|
Dzieki wielkie ! ! !
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 21.05.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam robie cos podobnego u mnie niestety nie dziala do konca dobrze plik php ma postac:
kod php:
przy instrukcji mysql_fetch_array wyswietla wszystkie dane wszystkich id a nie te przekazane parametrem get id natomiast przy instrukcji mysql_fetch_row nie wyswietla zadnych rekordów Wie ktos moze jak to rozwiazac zeby po kliknieciu na link wyswietlaly sie tylko wszystkie dane jednego id przekazane parametrem? Ten post edytował mazi 26.01.2005, 14:27:47 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 848 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po pierwsze zamknij cudzysłowy tam, gdzie trzeba. Powinno być:
Ten post edytował Vertical 26.01.2005, 15:08:05 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 21.05.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
poprawilem zapytanie SELECT wg Tojego przykladu i dalej wyswietla mi szczegoly wszystkich id a nie tego co chcialem
![]() po kliknieciu na link 1 pliku pojawia sie host/szczegoly.php?id=uzytkownik1, uzytkownik2 itp czyli parametr przekazuje dobrze Ten post edytował mazi 26.01.2005, 15:32:52 |
|
|
![]()
|
|
Podaj wiecej szczegolow, jak wygladaja bazy i plik z ktorego wywolujesz ten skrypt.
-------------------- MAC OS X :: vim -> php, python, bash
|
|
![]()
|
|
juz podaje 1 plik szukaj.php:
kod
drugi plik plik2.php kod:
|
|
|
![]()
|
|
A jakies szczegoly dotyczace struktury tabel wykorzystanych w tych skryptach?
Ten post edytował pusiek.org 26.01.2005, 16:08:38 -------------------- MAC OS X :: vim -> php, python, bash
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Ciezko mi jest pomoc Tobie, gdyz skrypt pierwszy wyglada OK, pozniej wklejasz wogole jakis inny kod i nie podales zadnych konkretow. Nie mam kontekstu.
Jezeli jest to gdzies dostepne w internecie, podaj adres i moze wtedy sie cos wymysli. Na razie jestem na to za cienki. Pozdrawiam -------------------- MAC OS X :: vim -> php, python, bash
|
|
![]()
|
|
opieralem sie na przykladzie z forum i probowalem pokombinowac z moim skryptem
wszystko chodzi ok z wyjatkiem zapytania select jak jest na sztywno id to rysuje tabelke i id jednego uzytkownika, natomiast jak mu podstawiam zmienna przejeta z Get to wyswietla wszystkie rekordy hmmm moze cos z parametrem mysql_fetch_*** albo z GET Ten post edytował mazi 26.01.2005, 17:27:03 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 06:58 |