![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 0 Dołączył: 28.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie mam problem mianowicie chcę pobrać z tabeli kilka wartości z jednej kolumny cena.
I potem mam kod gdzie chce się odwoływać się do kolejnych wartości z kolumny cena. Problem w tym że nie są one chronologicznie zapisane. Chciałbym pro prostu móc wstawiać zmienną $baza[cena][23] tak jak w przypadku tablic i wstawiac tą wartość do tekstu. Jednak cały czas wyżuca mi tablice z danymi i wartościami:
Także w żaden sposób nie mogę się do nich odwołać. Ma ktoś pomysł jakiś jak to rozwiązać tak aby nie tworzyć 4000 zapytań SQL z WHERE do bazy dla każdej wartości ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 965 Pomógł: 285 Dołączył: 19.06.2015 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 378 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli chcesz sortować według warunków to zainteresuj się ORDER BY na bazie.
Samo query zwraca obiekt http://php.net/manual/pl/class.mysqli-result.php w ktorym masz np http://php.net/manual/pl/mysqli-result.fetch-all.php zwracający całą tablicę rekordów. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 875 Pomógł: 230 Dołączył: 20.03.2005 Skąd: Będzin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak jak napisał Kapslokk
stwórz zmienną $tablica[$baza['id']] = $baza['cena']; a za pętlą while odwołaj się do całej tablicy |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 113 Pomógł: 18 Dołączył: 7.10.2007 Skąd: Pruszków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Moim zdaniem coś chcesz przekombinować. Napisz co chcesz później z tymi danymi później zrobić. Jeśli chcesz tylko wyświetlić te dane to zainteresuj się tym co napisał viking, a potem wystarczy Ci tylko foreach do wyświetlenia danych które bazaa Ci zwróci w odpowiedniej już kolejności.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.07.2025 - 10:47 |