![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 1 Dołączył: 30.07.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam dylemat. Do tej pory pracowałem nad PHP strukturalnie. Przyswoiłem sporo wiedzy teoretycznej z programowania obiektowego. Z tego co widzę to w Symfony 2 obiektówka wygląda podobnie stąd pytanie. Robić w PHP OOP czy pominąć to i uczyć się Symfony2?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 361 Pomógł: 22 Dołączył: 10.02.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
IMO Nic wiele nie zdziałasz na samej teorii, trzeba trochę popisać i przede wszystkim rozumieć jak to wszystko działa. Potem dopiero wyższy szczebel.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ucz się zenda, magento, symfony. Olej oop, do niczego Ci to nie będzie potrzebne*
*) Dla tych mniej kumatych to był sarkazm... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 160 Pomógł: 27 Dołączył: 22.09.2008 Skąd: Tarnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No, przecież symfony jest obiektowe, więc jak chcesz to ruszyć bez OOP?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 340 Pomógł: 46 Dołączył: 31.07.2009 Skąd: A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to zalezy jak dlugo chcesz klepac we wlasnym kodzie OOP, bo zazwyczaj programisci ktorzy migruja ze strukturalnego kodu, pisza w obiektowce tak samo jak w strukturalnym kodzie, z ta roznica ze opakowuja go w klasy... a tu chodzi o cos wiecej.. polecam ci zapoznac sie z: SOLID, wzorce projektowe, DDD
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 106 Pomógł: 0 Dołączył: 12.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
OOP to podstawa do nauki frameworków. Wielu programistów próbuje pominąć tę część nauki, ale jest to ogromnym błędem i krótkowzrocznością. Ta praca od podstaw na pewno zaprocentuje, koledzy wyżej mają świętą rację (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 13:46 |