![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 28.09.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich. Mam takie pytanie. Z góry przestrzegam, żeby nie jeść i nie pić podczas czytania tego bo można się zadławić ze śmiechu
![]() ![]() Dlaczego użycie tej klasy w jednym pliku działa, a po rozdzieleniu kodu klasy do innego pliku zwraca błąd Fatal error: Class 'PDOConnection' not found klasy.php
index.php (ten sam katalog)
Ten post edytował zoska2801 28.09.2015, 05:32:12 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 520 Pomógł: 102 Dołączył: 15.07.2014 Skąd: NULL Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hm.
Bo includujesz a.php zamiast klasy.php -- Swoja droga, tu inny, z ksiazki i tez pdo:
![]() Ten post edytował KsaR 28.09.2015, 05:25:55 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 28.09.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sorry za te require 'a.php'; to miało być require 'klasy.php'
![]() Co nie zmienia faktu, że błąd ten sam wyskakuje Ten post edytował zoska2801 28.09.2015, 05:29:44 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 520 Pomógł: 102 Dołączył: 15.07.2014 Skąd: NULL Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sorry za te require 'a.php'; to miało być require 'klasy.php' ![]() Co nie zmienia faktu, że błąd ten sam wyskakuje Wywolaj co ci pokaze: Najlepiej na poczatku pliku index.php + pokaz te fragmenty z pliku ktory dziala, i ktory nie dziala. Include itd. Ten post edytował KsaR 28.09.2015, 05:34:05 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Tylko to się wyświetla
A w tym drugim pliku? Bo jak sama widzisz masz 2 pliki php w folderze: 1. index.php 2. klasy.php Czyli jesli zrobisz w index.php include 'klasy.php'; To bedzie w nim dzialac oczywiscie bo jest tam plik klasy.php Ale jak widac innych plikow nie ma. Sprawdz dokladnie w jakiej sciezce jest drugi plik, nastepnie sprawdz na FTP czy co tam masz czy faktycznie jest tam ten plik. (Bo nie ma w tym folderze gdzie index.php, klasy.php) A nastepnie popraw sciezke wskazujac na odpowiedni plik w tym drugim (na klasy.php). Gdybys miala problem to pokaz cala strukture, gdzie jest plik ktory nie dziala, oraz gdzie klasy.php Wraz z nazwami plikow tymi co wyzej oraz z nazwami folderów. Ten post edytował KsaR 28.09.2015, 05:47:49 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
A więc tak.
Plik klasy.php
Plik index.php
Oba pliki znajdują się w katalogu /www/klasy/ W tym katalogu są wyłącznie te 2 pliki klasy.php oraz index.php |
|
|
![]()
|
|
Dobra zle odczytalem bo nie mysle(nie spalem
![]() Do samego testu, sprobuj tak:
O ile w ta chwile nie zmienila sie ilosc plikow w folderze. Jesli dziala > a powinno. To zrobilas literowke w nazwie. Jesli nie to cos z sciezka. To serwer zwykly? Czy na jakims programie?.. -- PS. Spróbuj też tak wrazie czego żeby postów nie bić i czasu nie tracić:
Ten post edytował KsaR 28.09.2015, 06:05:42 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Ooooo OK. Jezu jak mi wstyd
![]() Już wiem dlaczego to mi nie działało. Się okazało, że przez moje niedopatrzenie w edytorze miałam wszystko tak jak pokazywałam tutaj. A na serwer wrzucałam inne pliki ![]() Niech to będzie dla mnie nauczka, by zmieniać nazwy plików jak wrpowadza się w nich jakieś zmiany. Bardzo dziękuje tak czy tak za pomoc ![]() Post można wyrzucić już do kosza |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 14:54 |