![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 26.09.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam tabele z lokalami w poszczególnych miastach, chciałaby stworzyć listę rozwijaną która pobiera dane (miasta) z bazy a następnie wyświetla wszystkie nazwy lokali w wybranym mieście. Na razie mam tyle; <?php $self = $_SERVER['PHP_SELF']; //pobiera nazwę tego pliku do zmiennej $adres_ip = $_SERVER[REMOTE_ADDR]; //pobiera adres IP użytkownika $data = date("Y-m-d"); include ('db.php'); // pobiera dane dostępowe do bazy danych $connect = mysql_connect($host, $username, $password) or die('<p class="blad">Nie można się połączyć z bazą!</p>'); mysql_select_db($database, $connect) or die('<p class="blad">Błąd połączenia z bazą danych</p>'); $zapytanie = mysql_query ("SELECT distinct miasto FROM czat"); echo '<select name="dane">'; echo '<option value="">Wymierz miasto</option>'; while($option = mysql_fetch_assoc($zapytanie)) { echo '<option value="'.$option['miasto'].'">'.$option['miasto'].'</option>'; } echo '</select>'; ?> I to działa, dane są prawidłowo pobierane Tu mam kod na to jak bym chciała żeby to się wyświetlało: <?php while ($row = mysql_fetch_array($result)) { $enazwa =stripslashes($row['nazwa']); $emiasto = stripslashes($row['miasto']); echo (' <tr> <td><div class="meta"><font size="4"><b>'.$enazwa.' '.$emiasto.' <b></font></div> </td> </tr> <hr> </tr> '); } ?> Potrzebuje połączenia tych dwóch kodów, wiem że potrzebuje jakiegoś nowego zapytania gdzie w WHERE będzie moja wybrana opcja, ale nie mam pojęcia jak to zrobić ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 11:30 |