![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 294 Pomógł: 34 Dołączył: 16.02.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
WItam
Dlaczego jesli przesyłam za pomocą CURLa znaki typu ><+& itd to nie są one wysyłane poprawnie ? curl nie przesyła ich w ogole. Da rade jakos to naprawic ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Bo plamy na sloncu... a nie, to juz bylo... no to bo zacmienie ksiezyca, tak, zacmienie to dobry powód...
A jesli podany wyzej powod cie nie pasuje, to pokaz kod jak ty to robisz. Bo wina raczej jest w Twoim kodzie a nie cURL. Ewentualnie wina jest u tego kogos, kto odbiera te dane -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 294 Pomógł: 34 Dołączył: 16.02.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
poczytalem troche i uzylem funkcji urlencode. Teraz dane zapisywane są w postaci np & zamiast & . Jak to poprawić ?
Moge dac kod od cURL jednak on juz działa poprawnie, potrzebuje tylko informacji ktora pomoze mi przekodować te znaki |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Po to miales podac kod, bym zobaczyl jak przekazujesz dane... no ale nie, po co...
No ale ok, z opisu widze, ze przekazujesz je źle i bawisz sie w bezsensowne kodowanie. Przekazuje dane normalnie jako tablica w: CURLOPT_POSTFIELDS i nie bedziesz musial sie bawic w zadne kodowania. W manualu masz przyklady jak nie wiesz jak to zrobic -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
No wlasnie przekazuje przy pomocy CURLOPT_POSTFIELDS
Kod:
no i przy tej liczbie znak "+" w ogole sie nie przesyla. OK, zmienilem to na tablice i faktycznie nie musze uzywac kodowania, tylko ze teraz do bazy zapisuje mi sie w taki sam sposob jak poprzednio i dalej mam problem z odczytem Ten post edytował Star 25.09.2015, 11:58:43 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
uzylem tego jednak dalej nic. pewnie zle to robie.
Problem mam tylko z tym wyslaniem zapytania do bazy, gdy zrobie np
to poprawnie wyswietla te imie, jednakgdy juz zamiast 125&765 dam $_GET[x] a ta zmienna zamieni & na %26 to juz dzialac nie chce |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.07.2025 - 23:06 |