![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 728 Pomógł: 76 Dołączył: 12.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Potrzebuję: udostępniać opcję nadawania ról w formularzu rejestracji w zależności od roli dla admina i wyżej, czyli tak naprawdę potrzebuję jedynie ukryć select w formularzu, niby łatwe... a nie do końca bo gimnastykuję się z tym już klika godz.
Mój pomysł: Korzystam z Sonata i FOSUserBundle, mam zdefiniowany AppBundle\Form\Type\RegistrationFormType prosta klasa tworząca formularz dziedzicząca z FOSUserBundle i tu bym chciał mieć obiekt security.context bo po nim bym już sobie spr. rolę Problem: Żeby wstrzykąć ten security.context przesłoniłem sobie kontroler z FOSUserBundle, ale mam problem z wstrzyknięciem security.context do RegistrationFormType dlatego, że FOS używa jakiegoś serwisu do produkowania form i gdzie tu przekazać dodatkową zależnomość ? No to chciałem napisać serwis, który by robił dokładnie to co tamten ale to też nie działa: Definiując sobie to w ten sposób, krzyczy, że mam nie zdefiniowane zależności. To znaczy, że Symofny ładuję jakoś później te serwisy z dodatkowych bundle ? Czy coś trzeba ustawić, żeby je załadował ? Może w ogóle nie potrzebie kombinuję, bo serio to w sumie prosta rzecz a tu mnożą jakieś problemy :/
-------------------- gry flash online
Dobry hosting i tanie odnowienia domen firma: masternet. Zarabianie bez wysiłku na domenach bez ruchu: prolink. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 355 Pomógł: 533 Dołączył: 15.01.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chcesz przy rejestracji sprawdzać rolę usera, który dopiero ma się zarejestrować? Nic z tego nie rozumiem, ale to akurat nie jest istotne
![]() Najważniejsze, że chcesz mieć podgląd roli usera w FormType, a więc: Po pierwsze, nie żadne security.context (bo jest deprecated), tylko security.token_storage A następnie najzwyczajniej w świecie w klasie FormType przez DI w konstruktorze umieszczasz TokenStorage i masz go pięknie dostępny, nic nie trzeba kombinować.
i wywołanie:
Ten post edytował Damonsson 25.09.2015, 00:49:13 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 03:55 |