![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 461 Pomógł: 32 Dołączył: 17.09.2003 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Opracowywuję włąsny system zaawansowanych statystyk. I potrzebuję Waszej pomocy. A mianowicie potrzebuje następujących fragmentów kodu: 1) sprawdzanie OS'a (nazwa + wersja) na podstawie przedstawienia się przegladarki, 2) sprawdzanie przegladarki (nazwa + wersja) na podstawie przedstawienia się przegladarki, 3) sprawdzanie bota - czy to jakiś bot zagląda czy też nie, 4) sprawdzanie search - czyli czy było wykonane zapytanie w jakiejś wyszukwiarce 5) sprawdzanie open i transparent proxy - z open to będzie cięzko, ale transparent da radę, 6) sprawdzanie geografii IP - kraj, region itp... Tylko potrzebne mi jakieś w miarę aktualne i rozbudowane tablice do prowadzenia tych testów - moje aktualne sprawdzaja się w 90% przypadków a to stanowczo za mało. Proszę żartownisiów o nie wypowiadanie się w tym temacie - nie interesują mnie teksty typu: użyć gemius itp... Jeśli ktoś moze wspomóc jakimiś fragmentami kodu itp. byłbym wdzięcnzy. Pozdrawia, Łukasz |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Może nie "użyć Gemius" ale użyć:
- Hotscrips - Szukaj na Forum (np. GeoIP) Fajnie, że chcesz napisac własne ststy, na pewno będa cool i w ogóle, ale zebranie informacji jakie potrzebujesz nie jest aż tak skomplikowane, aby nie udało Ci się zdobyć tego samemu. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 461 Pomógł: 32 Dołączył: 17.09.2003 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Scanner - ja już znalazłem to co potrzebuję ale miałem nadzieję, że Wy jako bardziej doświadczeni i rozumni w php macie jakieś swoje skrypty realizujące te zadania.
Przepraszam, że poprosiłem o pomoc... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 07:00 |