![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 87 Pomógł: 1 Dołączył: 3.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej.
Chciałbym po każdym kliknięciu przcisku zwiększać aktualną wartość progress bara o 10 %. Problem w tym że nie wiem jak pobrać jego aktualną wartość przy takim układzie: Chciałem wykorzystać $('#prog').css('width'), ale pobierana jest wartość 800 px, czyli chyba jakaś wartość zdefiniowana w zewnętzrnym arkuszu CSS. Nie wiem jak pobrać width ze stylu akapitowego tzn width: 60%. Proszę o pomoc |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 159 Pomógł: 43 Dołączył: 8.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć,
jQuery podaje Ci aktualną szerokość danego elementu w pikselach - czyli 60% szerokości elementu .progress wynosi 800px. Jeżeli chcesz pobrać wartość stylu z atrybutu "style" elementu to służy do tego obiekt "style" danego elementu. Przykład: lub w czystym JSie
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 349 Pomógł: 72 Dołączył: 22.01.2008 Skąd: Wadowice/Oświęcim Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Równie dobrze możesz odczytywać wartość z atrybutu aria-valuenow i na jej podstawie określać nowy progress.
Demo: http://jsfiddle.net/gpszy07L/ -------------------- "PHP to człowiek. MySQL to również człowiek."
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 19:26 |