![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 21.09.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie,
otrzymałem od Głównego Urzedu Statystycznego pliki, dzięki którym mam dostęp do bazy zarejestrowanych firm. Mogę pobierać dane po NIPie itd. Dostałem również informacje jak używać dostarczone pliki. O ile mając doświadczenie w C# wiem że można zaimportować service references w Visual Studio, o tyle nie jestem pewien jak używać tego w PHP. Projektuję webaplikacje w Laravelu 5. Czy jest możliwość używania metod dostępnych w plikach xsd tak jak przy Visual Studio? Przedstawiam przykładowy kod (który otrzymałęm od GUSu), wycięte adresy dla bezpieczeństwa wszystkie poufne dane zastąpione "xXx". Niestety VB.net Kod Przykład 1 – VB.NET
Sub PolaczBIRpubl() 'Create the binding. Dim myBinding = New WSHttpBinding myBinding.Security.Mode = SecurityMode.Transport myBinding.Security.Transport.ClientCredentialType = HttpClientCredentialType.None myBinding.MessageEncoding = WSMessageEncoding.Mtom Dim ea As New EndpointAddress("xXxEndpointAdressxXx") 'test Dim cc As New UslugaBIRpubl.UslugaBIRzewnPublClient(myBinding, ea) cc.Open() 'ZALOGUJ (bez sida) Dim strSID As String = cc.Zaloguj("xXxKLUCZxXx") txtResult.Text &= "### Zaloguj:" & vbCrLf & strSID & vbCrLf & vbCrLf Using (New OperationContextScope(cc.InnerChannel)) Dim requestMessage As Channels.HttpRequestMessageProperty = New Channels.HttpRequestMessageProperty requestMessage.Headers("sid") = strSID OperationContext.Current.OutgoingMessageProperties(Channels.HttpRequestMessageProperty.Name) = requestMessage 'POBIERZ CAPTCHA Dim strCaptchaBASE644 As String = cc.PobierzCaptcha pctCaptcha.Image = ImageHelper.ImageFromBase64String(strCaptchaBASE644) 'SPRAWDŹ CAPTCHA txtResult.Text &= "### SprawdzCaptcha:" & vbCrLf & cc.SprawdzCaptcha("aaaaa").ToString & vbCrLf & vbCrLf 'DANE SZUKAJ 1 Dim objParametryGR1 As New UslugaBIRpubl.ParametryWyszukiwania objParametryGR1.Nip = "xXxNIPxXx" txtResult.Text &= "### DaneSzukaj (grupa 1):" & vbCrLf & cc.DaneSzukaj(objParametryGR1) & vbCrLf & vbCrLf ''DANE POBIERZ PEŁNY RAPORT txtResult.Text &= "### DanePobierzPelnyRaport:" & vbCrLf & cc.DanePobierzPelnyRaport("xXxNumerKlientaxXx", "PublDaneRaportPrawna", "") & vbCrLf & vbCrLf 'WYLOGUJ txtResult.Text &= "### Wyloguj:" & vbCrLf & cc.Wyloguj(strSID) & vbCrLf & vbCrLf 'GET VALUE txtResult.Text &= "### GetValue(KomunikatKod):" & vbCrLf & cc.GetValue("KomunikatKod") & vbCrLf txtResult.Text &= "### GetValue(KomunikatTresc):" & vbCrLf & cc.GetValue("KomunikatTresc") & vbCrLf txtResult.Text &= "### GetValue(StatusSesji):" & vbCrLf & cc.GetValue("StatusSesji") & vbCrLf End Using cc.Close() End Sub Ten post edytował Lucassith 21.09.2015, 13:33:57 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
SOAP Client, poszukaj też na forum bo był temat z GUS i Soap
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 05:45 |