![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 0 Dołączył: 1.02.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie
Domyślam się że mój problem jest banalny i brak mi po prostu pewnej wiedzy o include(), ale już naprawdę nie wiem jakiej. Chcę includować plik w plikach znajdujących się w różnych katalogach na serwerze. folder -folder1 ---plik1 (do dołączenia) -folder2 ---plik3 (gdzie chcę dołączyć plik1, ale include() nie działa) -plik2(include pliku1 działa) pliki3 i 2 są identyczne. Z tego co wyczytałam trzeba użyć ścieżki bezwzględnej, czyli pełnej ścieżki do pliku: C:/xampp/htdocs/folder/folder_z_plikiem_do_dołączenia/plik_do_dołączenia albo $_SERVER['DOCUMENT_ROOT']./folder/folder_z_plikiem_do_dołączenia/plik_do_dołączenia To windows, więc chmoody nie maja znaczenia (chyba że się mylę) plik2 nie sprawia mi żadnych problemów, ale plik3 "odmawia współpracy" i już naprawdę nie wiem dlaczego? Ten post edytował eFK 20.09.2015, 21:22:44 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
plik odmawia wspolpracy a Ty nie wiesz czemu a my mamy wyjac szklane kule i wywrozyc to sobie?
Naprawde myslisz ze posiadamy taki sprzet?? Ja wiem, ze jest niedziela wieczor, jutro poniedzialek, ale bez przesady... Pokaz kod, pokaz blad jaki dostajesz a nie oczekujesz kuglarstwa znaszej strony -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 0 Dołączył: 1.02.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok, przepraszam za tak nieprzemyślane zadanie pytania :-) ... po prostu skoro w jednym pliku w jednej lokalizacji wszystko działa ok, a w drugim, dokładnie takim samym ale znajdującym się w innej lokalizacji już nie wątpię by był to problem kodu.
A ludzie z tego forum to czasem mają tak ogromną wiedzę, że mogą uchodzić za magików ;-) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat <!--tu jest problem--> rety... czy tak ciezko napisac w koncu z czym jest problem?Dostajesz blad? PLik sie nie wczytuje? Plik sie wczytuje ale źle? Ksiezyc spadl na marsa? Mars spadl na ksiezyc? Temat: Jak poprawnie zada pytanie -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
plik się nie wczytuje, i nie ma informacji o błędzie
|
|
|
![]()
|
|
Zastosuj sie do porad podanych w moim poprzednim poscie, a bledy zobaczysz.
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Oczywiście Nospor miał rację. Bardzo ci dziękuję za pomoc. Temat do ewentualnego usunięcia.
Ten post edytował eFK 22.09.2015, 16:11:19 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 17:14 |