![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 19.07.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam pewien problem. Mam kilka tablic zawierających liczby całkowite, a konkretnie mówiąc: I teraz chcę, żeby skrypt wypisał mi w odpowiednich tabelkach te wielkości (ogólnie, wierszy ma być tyle, ile jest tych numerków w każdej z tych tablic). Stworzyłem zatem coś takiego:
I o ile wartości pod L i C skrypt wypisuje poprawnie, o tyle dla P pojawia się błąd: "Notice: Array to string conversion in C:\xampp\htdocs\wyrownanie.php on line 721 Array" Co dziwne, tylko dla tablicy P pojawia się ten błąd, mimo że kod wyświetlający liczby w tablicy jest taki sam dla L, C, P Proszę o pomoc Pozdrawiam, Koxcon |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 520 Pomógł: 102 Dołączył: 15.07.2014 Skąd: NULL Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
3 petle bo cos zgaduje ze moze byc rozny rozmiar tablic? -- zwroci takie cos: Cytat <table><tr align="center"><td>0</td><td>1</td><td>0</td><td>1</td><td>0</td><td>1</td></tr></table>
Ten post edytował KsaR 18.09.2015, 19:02:27 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 19.07.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tablice są zawsze takich samych wymiarów, dlatego umieściłem je pod jedną pętlą.
Kod, który mi podesłałeś, zwraca indeksy, tak? Mi nie chodzi o indeksy, tylko o wartości pod indeksami (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) http://www.fotosik.pl/zdjecie/521bcdf382dd9af9 Chodzi mi o coś takiego, tylko zamiast tych błędów, powinno być "3" oraz "4" |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 321 Pomógł: 55 Dołączył: 19.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zrób sobie
Kod var_dump($C, $P); i zobaczysz w czym jest problem |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 520 Pomógł: 102 Dołączył: 15.07.2014 Skąd: NULL Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tablice są zawsze takich samych wymiarów, dlatego umieściłem je pod jedną pętlą. Kod, który mi podesłałeś, zwraca indeksy, tak? Mi nie chodzi o indeksy, tylko o wartości pod indeksami (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) http://www.fotosik.pl/zdjecie/521bcdf382dd9af9 Chodzi mi o coś takiego, tylko zamiast tych błędów, powinno być "3" oraz "4" $k u mnie zawiera klucz, bo taki dales przyklad tablicy. Wystarczy na $v zamienic.
Mini poprawka twojego, html masz nie poprawny (nie domykasz tr, nie otwierasz/zamykasz tabeli (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) ) -- A blad oznacza ze chcesz uzyc tablice jak string. Np: echo array(); |
|
|
![]()
|
|
Ach, dopiero teraz zauważyłem, że mam w kodzie niżej błąd, przez co po drodze, przypadkowo, zamieniało mi tą jednowymiarową tablicę "P" na inną, dwuwymiarową. Błąd już poprawiłem, teraz wszystko działa (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Dziękuję za pomoc
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 16:08 |