![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 0 Dołączył: 13.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
czy jest możliwe aby przeglądarka zapamiętywała poprzedni wybór pola "select" ? mimo że w skrypcie jest wywoływane echo "selected" na inną wartość? -------------------- Lubisz okazje i promocje? Wbij na HotShops.pl z mojego refa i pozwól zdobyć mi pkt. ;)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Jesli ustawiasz dla jakiejs opcji selected, to ta opcja bedzie sie wyswietlala jako zaznaczona. Jesli tobie się nie wyswietla to
albo źle tu ustawiasz albo coś potem jeszcze się dzieje albo wrozek nie ma. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 965 Pomógł: 285 Dołączył: 19.06.2015 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mój firefox zapamiętuje wybrane selecty w przypadku gdy:
mam w kodzie dla opcji 1 selected="selected" zmienię na opcje 2 i odświeżę stronę to nadal będę miał zaznaczoną opcję 2, pomimo że w źródle selected jest dla opcji 1. Dopiero po ctrl+f5 ustawia zaznaczoną opcję zgodnie z selected Ten post edytował kapslokk 18.09.2015, 10:25:13 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 0 Dołączył: 13.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://codepad.org/edgJvoHq
Tutaj znajduje się ten kod, i tak jeśli zbadam element to dla tego elementu jest wartość "selected" tam gdzie ona być powinna, jednak wyświetla się wartość, którą edytowałem np. parę sekund wcześniej w innym profilu Mój firefox zapamiętuje wybrane selecty w przypadku gdy: mam w kodzie dla opcji 1 selected="selected" zmienię na opcje 2 i odświeżę stronę to nadal będę miał zaznaczoną opcję 2, pomimo że w źródle selected jest dla opcji 1. Dopiero po ctrl+f5 ustawia zaznaczoną opcję zgodnie z selected U mnie nawet odświoeżenie strony nie pomaga, zostają wartości które ustawiałem dla profilu wcześniejszego, mimo że ten profil nie ma wprowadzonej wartości oraz $_POST - jest pusty -------------------- Lubisz okazje i promocje? Wbij na HotShops.pl z mojego refa i pozwól zdobyć mi pkt. ;)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 8 Dołączył: 22.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj dać dla formularza autocomplete="off" ? Miałem podobną przypadłość z chceckbox'ami w firefox'ie
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 4.11.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 14:58 |