![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 21.09.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam pewien problem...
sciagnalem kiedys z netu funkcje do obslugi mysql w stylu : ---------------------------- function baza_dbConnect() { global $baza_config; global $baza_db_link; $baza_db_link = @mysql_connect ($baza_config['host'], $baza_config ['user'], $baza_config['haslo']); if (@mysql_select_db ($baza_config['baza'], $baza_db_link)) return $baza_db_link; } function baza_dbQuery($query) { global $baza_last_query; global $baza_db_link; $baza_last_query = $query; return @mysql_query ($query, $baza_db_link); } function baza_dbFetchRow($res) { return @mysql_fetch_row($res); } function baza_dbClose() { global $baza_db_link; mysql_close($baza_db_link); } ----------------------------- wywolanie danych bazy wyglada nastepujaco: $query = .... $result = mysql_query($query); while ($row = baza_dbFetchRow($results) { .... } Wydaje mi sie jednak, ze dzieki temu nie jeden raz zajechale serwer mysql.... macie moze jakies doswiadczenia w tym? Czy takie funkcje moge spowolnic (nawet zapchac) mysql'a? W sumie nawet zamkniecie polaczenia z baza nie pomaga ;/ nie mam pewnosci czy ten serwer tak przezemnie spowalnia, czy to mozliwe? jak nawiazywac polaczenia z baza zeby wszystko smigalo nawet kiedy na stronie jest online 50-90 osob? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 06:14 |