![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 386 Pomógł: 7 Dołączył: 22.04.2010 Skąd: Ziemia Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam. Potrzebuje przeprowadzić unserialize dla dwóch array w jedej mam nazwy części a w drugiej ich ceny. Wszystko by grało gdyby przy zwracaniu cen zwraca mi wepchnięte null w jednym elemencie. Wynikiem jest zwrócenie pięciu wierszy gdzie w cenie mam pierwsze 3(0,1,2) potem null i potem kolejne 2 (4,5). Jak to naprawić ? Jakieś rozwiązania. Ponieważ gdy stosuję oddzielnie foreach dla ceny i nazw to wszystko gra tylko jednak nie mogę ich połączyć aby były w wierszach.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 520 Pomógł: 102 Dołączył: 15.07.2014 Skąd: NULL Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziś nie myślę, ale napisze co mozesz poprawic:
1. foreach (unserialize($value->rocznekoszty) (...). Przerób to, zeby iterowalo po $value ogółem, a nie konretnej wlasnosci (->rocznekoszty). Tzn. Np. foreach ($value as $v)... Gdy juz sprawdzisz czy poprawnie zwraca (np. var_dump($v)) do tego to dopiero rob te zmienne. $rocznekoszty = unserialize($v->cos); $cena = unserialize(stripslashes($v->cena)); # poza tym, tu chyba powinna byc inna kolejnosc funkcji > ale nie wiem jak u ciebie to dziala ![]() Musial bys pokombinowac, z ta petla. Bo nie mam jak przetestowac czy dobrze. 2. Zmienna count. $count = $i++; Skasuj nią najlepiej, i zrob $i++; dopiero za tym echo. To bedziesz mial 1 zmienna zamiast 2. -- Czyli mniej wiecej cos takiego: <?php
Ale miej na uwadze ten 1. Punkt bo moze nie dzialac jak trzeba. - przetestuj. Ten post edytował KsaR 15.09.2015, 15:41:38 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 386 Pomógł: 7 Dołączył: 22.04.2010 Skąd: Ziemia Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Słuszne przerobienie foreach aby obsługiwało 2 zmienne lecz nie działa poprawnie gdyż nawet skrypt mi nie ładuje dalej strony tylko przerywa działanie. Prawdopodobnie błąd wynika z właśnie foreach gdyż gdy miałem
to wszystko wczytywało stronę.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 520 Pomógł: 102 Dołączył: 15.07.2014 Skąd: NULL Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To jeszcze mozna 2 rzeczy pokombinowac.
-- Ps. Testujesz z wlaczonym wyswietlaniem bledow? ![]() EDIT > PS. Pokaż co var_dump(); pokazuje w w.w. kodzie. Ten post edytował KsaR 15.09.2015, 16:03:19 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Właśnie kombinuje z kluczami lecz dalej lipa. Tak mam włączone wyświetlanie błędów lecz nic nie pokazuje.
zwróciło
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 321 Pomógł: 55 Dołączył: 19.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@nikestylex7 trochę chyba zamieszałeś - albo ja nie do końca Cię zrozumiałem
![]() jeżeli w tej "tabeli" chcesz mieśc tylko rocznekoszty => cena to kod z pierwszego posta był sensowniejszy z małą modyfikacją (przy założeniu, że klucze nie mają znaczenia i kolejność "wpisów" w tablicach ($cena i koszty) są odpowiadające sobie ) :
Ten post edytował ctom 15.09.2015, 17:49:42 -------------------- Polecam MyDevil hosting idealny dla deweloperów
|
|
|
![]()
|
|
Super działa ale trzeba przemyśleć next(cena), ponieważ gdy pętla robi się pierwszy raz to od razu podaje mu 2 element z tablicy zamiast 1 poza tym wszystko ok
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 321 Pomógł: 55 Dołączył: 19.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sorry
![]() -------------------- Polecam MyDevil hosting idealny dla deweloperów
|
|
|
![]()
|
|
Dzięki wielkie dobrze się uczyć czegoś nowego.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.07.2025 - 01:06 |