![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 325 Pomógł: 33 Dołączył: 31.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć,
Chciałem sobie stworzyć swojego małego cms-a z możliwością dodawania modułów. Zaprojektowałem sobie taką prowizoryczną bazę: ![]() Opis jak to ma działać W tabeli moduły dodaje sobie wpis z nazwą tabeli aktualności (symbol) W tabeli kategorie dodaje dwie kategorie, np. 1.Polska(symbol=polska) i 2.Świat(symbol=swiat) i podpinam to pod jeden moduł, tj. Aktualności W tabeli Aktualności dodaję sobie np. trzy wpisy, dwa podpięte do id_kategorii 1(Polska) i jeden do id_kategorii 2(Świat) I teraz jak mogę stworzyć automatyczny routing, tak aby zaczytywało mi odpowiednie dane z odpowiednich tabel (modułów). Np. wpisując w adresie www.strona.pl/polska zaczytywało mi dane z modułu aktualności dla kategorii 1, a dla adresu www.strona.pl/swiat dane z modułu aktualnosci dla kategorii 2. Ręcznie dodałbym sobie taki routing:
I potem w kontrolerze pobierał podanego routa i na jego podstawie wyciągał odpowiednie dane. Problem leży w tym, że dla każdej kategorii, modułu muszę tworzyć to ręcznie. Ogólnie to proszę o kierunek czy w ogóle w dobrą stronę zmierzam. Pozdrawiam, Kamil |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 14:13 |