![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 267 Pomógł: 0 Dołączył: 11.09.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
![]() Witam, zaczynam zabawe z php i mysql. Probuje zrobic jakas dosc zlozona jak dla mnie strone, lecz zabawa zaczyna sie od bazy danych. Powyzej przedstawiam stworzona przezemnie strukture. Wlasnie co do niej mam kilka pytan. Bo tlumaczono mi ze relacja sa to powiazania ze soba tabel i raczej powinny byc powiazane ze soba wszystkie tabele... (chyba). Tylko w moim schemacie jakos tak nie chce wyjsc. -Udalo sie wszystko z tabela users, lecz teraz tabela przepis i tu jest pies pogrzebany. - Chce zeby kazdy przepis mial jakies produktu(kilka) na a jesli powiaze te tabele relacja (przepis-produkt) to bedzie tak ze jeden przepis jeden produkt. Ta sama sytuacja z kategoria. Przeciez moge przepis przypisac do wielu kategorii. - Analogia z porada. (porada-kategoria) Slyszalem ze istnieje cos takiego jak relacja jeden do wielu ale nie wiem jak to zastosowac w tym przypadku. Prosze o pomoc. Uzywam najnowszej wersji xampa a ss jest z widoku projektu teoretycznych tabelek. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 12:00 |