![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 216 Pomógł: 0 Dołączył: 9.08.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod $string = ' cos {if $i == "5"} zawartosc 1a {if} zawartosc 2 {/if} zawartosc 1b {/if} cos2... {if 3} aerg {/if} '; Mam podany ciag znakow. Chcialbym dobrac sie do kazdego ze znacznikow od srodka. czyli wpierw Kod {if} zawartosc 2 {/if} pozniej Kod {if $i == "5"} zawartosc 1a {if} zawartosc 2 {/if} zawartosc 1b {/if} a nastepnie Kod {if 3} aerg {/if} Problem dla mnie nie jest latwy, nie jestem najlepszy z wyrazen. Mój pattern: Kod /\{([a-z]{1,})( (.*?))?\}([^\{].+?)\{\/\\1\}/is O co chodzi... Wykombinowalem ze wyrazenie ma znalezc {...}{/...} w ktorym moga wystepowac parametry i wartosci czyli np {... id="4"} jakis text {/...} lecz najpierw chce sie dobrac od srodka blokow - nie pytajcie sie czemu. Wiec napisalem wyrazenie ktore pasuje do {...}{/...} oraz moga wystepowac parametry i wartosci i jest super, lecz w wartosciach chce zablokowac wystapienie "{" ... probowalem wyelminowac caly blok {...}...{/...} ale nie udalo mi sie napisac wyrazenia. Nie wiem czy dobrze wytlumaczylem sytuacje, mysle ze tak. W razie watpliwosci prosze pytac - problem jest dosc trudny jak dla mnie. Ten post edytował Ace 4.01.2005, 09:21:18 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 07:08 |