![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 4.09.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Chciałbym stworzyć prostą grę IDLE w javascripcie mam takie pytanie. Dane całej gry przechowuję w zmiennej, przykład:
W htmlu mam takie małe okienko wyświetlające tę wartość np.
Chciałbym aby po kliknięciu w button aktualizowała się wartość jednocześnie w zmiennej i elemencie. Czy coś takiego:
Pytanie czy to rozwiązanie jest poprawne czy może stosuje się inne metody? Dodam że elementów klikalnych będzie dość sporo. Ten post edytował jutro 4.09.2015, 17:42:41 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 268 Pomógł: 254 Dołączył: 11.06.2009 Skąd: Świętochłowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jest jeszcze coś, co nazywa się 2-way databinding, a co w JS de facto spopularyzował Angular.js (jedna z niewielu rzeczy, która im się udała…
![]() Chociaż zastosowanie Object.observe sprawiłaby, że mógłbyś se napisać prostą funkcję, dzięki której każda zmiana w obiekcie powodowałaby zmianą zawartości elementu HTML o [id] takim, jak nazwa własności obserwowanego obiektu. Z tym, że w chwili obecnej AFAIR Object.observe działa tylko w Chrome. ALE! ![]() -------------------- ★Mój blog || Okiem krytyka★
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 4.09.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Angular chyba faktycznie odpada przy takim małym projekcie
![]() W ostatnim zdaniu miałeś na myśli coś w tym stylu?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 268 Pomógł: 254 Dołączył: 11.06.2009 Skąd: Świętochłowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie, raczej coś takiego: http://jsfiddle.net/Comandeer/2088qcdw/ → settery i gettery to "nowości" z ES5
Co do Angulara - nie mówiłem, żeby jego użyć (człowieku, jestem największym jego hejterem po tej stronie Wisły ![]() -------------------- ★Mój blog || Okiem krytyka★
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 321 Pomógł: 55 Dołączył: 19.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a w Vuejs możesz zrobić to tak:
-------------------- Polecam MyDevil hosting idealny dla deweloperów
|
|
|
![]()
|
|
Jedno mnie w tym rozwiązaniu irytuje: po co to [v-on] skoro o wiele przejrzyściej byłoby to zrobić jako część konstruktora Vue?
-------------------- ★Mój blog || Okiem krytyka★
|
|
|
![]()
|
|
@ctom wolałbym nie używać żadnych bibliotek.
@comandeer właśnie o to mi chodziło! To już enty raz jak ratujesz mnie przed żmudnym przepytywaniem googla bo "nie wiem jak to się nazywa". Dzięki ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 07:23 |