![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 46 Pomógł: 0 Dołączył: 24.10.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie
![]() Tworzę trochę w PHP i JS ale nie mogę zrozumieć działania takiego skryptu. Już daję przykład: Na HotCash, LeadMore czy Eforsie mamy strony typu "Darmowe doładowania" a domena to: www.darmowe-dol.pl . No i jak ktos wchodzi na główną stronę i wyśle eska to zarabia właściciel strony czyli firma czyli np. HotCash. Ale natomiast w HotCash jest skrypt, który daje KAŻDEMU UŻYTKOWNIKOWI specjalny link i jeżeli user o numerze ID = 123 ma swoj specjalny link typu www.darmowe-dol.pl/x45t6ghd. Jeżeli ten user promuje swój link i ktoś z JEGO LINKU wejdzie (co skrypt to rozpoznaje) i wyśle eska to dostaje hajs ta właśnie osoba. HotCash reflink --> JA --> user reflink --> jakaś osoba Czyli jakas osoba wchodzi na reflink usera, ale za pomocą skryptu z reflinku usera odrazu dodaje pkt 5 a ja od firmy otrzymuje 6 pkt. Chodzi mi wlasnie o ten skrypt. Ja jestem tym POŚREDNIKIEM TYLKO. Więc teraz moje pytanie ! Jak napisać owy skrypt. Nie nie.... potrzebny mi jest kompletnie do czego innego a już natomiast mówię. Na mojej stronie o sporcie będzie opcja zdobywania "punktów" za punkty będzie można otrzymać gadżety do MMA/piłki nożnej. No i np. mamy moją stronkę www.gadzety-mma.pl i na niej jest opcja LAJKOWANIA FANPAGE. To chcialbym aby user, który ma swoj unikalny link komuś wysłał swoj link no i jezeli osoba wejdzie z jego linku i lajknie ten fapnage to wlasnie TEN USER a nie inny ma dostać np. 5 punktów. Jeżeli wyjaśniłem jasno... to prosiłbym o odpowiedź na poniższe pytanie: -ktoś może coś naprowadzić mnie jak owy skrypt napisać ? -czy ktoś posiada taki skrypt ? -czy taki skrypt kosztuje dużo ? -czy może istnieje jakaś darmowa ale uboga wersja ? Za najlepsze odpowiedzi leci reput ![]() ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
edit: Szybko się irytuje gdy widzę nazwy tych serwisów do robienia ludzi w subskrypcje, sory.
Ten post edytował markonix 4.09.2015, 10:03:07 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czytaj ze zrozumieniem. Podał przykład HC bo tam to widział.
@minister1234 musisz wygenerować unikalne linki dla każdego w sysyemie. Potem jak ktoś wejdzie z takiego linku to na dysku użytkownika zapisuj sobie tego ref w ciachu. Jak ktoś da LikeIt to potem sprawdzaj czy ma cookie z ref, jeśli ma to dla użytkownika dla którego odpowiada ref dolicz coś tam. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 46 Pomógł: 0 Dołączył: 24.10.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Już rozumiem!! Własnie o tą odpowiedź mi chodziło
![]() PS: tak widzialem skrypt na subskrybcjach lecz wgl do czego innego potrzebuje takiego skryptu ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 07:19 |