![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 743 Pomógł: 0 Dołączył: 11.11.2003 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam ... mam pytanko dotyczące zapisywania wszystkich akcji użytkowników na stronie.
Wiem że można by pakować wszystko do 1 tabeli w Bazie Danych z określeniem ID user'a czasu i akcji jaką wykonał ... lecz przy większej ilości uzytkowników tabela ta drastycznie się rozrośnie ... i wyszukiwani będzie dłużej trwało ... i po kilku miesiącach może być naprawdę gigantycznych rozmiarów. Dzielenie na kilka tabel np. osobna z logowaniem .. osobna z forum ... itp ... nie daje możliwości dobrego wyszukiwania .... hmmmm nie wiem co na to poradzić ... -------------------- Słońce zachodzi ... kolejna noc nadchodzi ...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 562 Pomógł: 15 Dołączył: 8.08.2003 Skąd: Denmark/Odense Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrób tak żeby co miesiąc skrypt tworzył nową tablę...
-------------------- Prank - for the fun. Mac - for the simplicity. Deviantart - for the kick.
Life is ours, We live it our way -- Metallica |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po np. miesiacu robisz backup tabeli, kompresujasz go, czyscisz tabele i zapisujesz od nowa.
-------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 21.06.2025 - 09:54 |