Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [inny][Lumen], Klasa cache nie istnieje?
Fred1485
post 30.08.2015, 09:02:54
Post #1

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam, próbuję troszkę się zaznajomić z frameworkiem zwanym Lumenem, nie ukrywam, że nie pogardziłbym odpowiedzią od Pana Pytona_000, bo wiem że tutaj ma wiedzę na ten temat biggrin.gif

Sprawa jest taka, korzystam z prostego validatora wbudowanego:

1. public function store(Request $request)
  2. {
  3. $this->validate($request, [
  4. 'title' => 'required|unique:posts|max:255',
  5. 'body' => 'required',
  6. ]);

Kod skopiowany z manuala, jeśli inputy spełniają warunek działa wszystko, natomiast jeśli nie spełniają to według dokumenatacji

Again, if the validation fails, the proper response will automatically be generated. If the validation passes, our controller will continue executing normally

Powinno przekierować, zamiast tego wywala prosto w pysk:

1. Fatal error: Class 'Memcached' not found in C:\xampp\htdocs\project\vendor\illuminate\cache\MemcachedConnector.php on line 51

No troszkę jestem zmieszany, bo jak to tak biggrin.gif Trzeba coś doinstalować czy czego twórcy frameworka ode mnie oczekują jeszcze, wygooglowałm i okazuje się że wiele osób ma z tym problem. W pliku .env mam ustawiony driver na memcached. W rozwiązaniach podaje się żeby zmienić na array. Zmieniłem i działa tylko zamiast przekierować do poprzedniej lokalizacji przekierowuje na stronę główną. Dlaczego w ogóle taki problem ma miejsce i czy zmieniając na array potem będę w jakiś sposób ograniczony korzystając z cache i sesji?

Ten post edytował Fred1485 30.08.2015, 09:07:17

--------------------
  1. echo 'I was trying';
  2. die ();
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 14.08.2025 - 13:17