Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> Cron a czas wykonania skryptu
pawstrze
post 28.08.2015, 10:02:13
Post #1

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Cześć, chciałbym zapytać o skryp wywoływany cronem a konkretnie o czas jego wykonania.
Mam serwer na home.pl i na tej stronie https://pomoc.home.pl/baza-wiedzy/cykliczne...anie-cron/#jaki jest taki fragment:
Cytat
Jaki jest maksymalny czas działania procesu CRON?

Maksymalny czas życia procesu CRON określony jest w parametrach bezpieczeństwa. Według ustawień naszych parametrów bezpieczeństwa czas życia procesu ma wartość 300 sekund (dla usług z Linii ekonomicznej) lub 600 sekund (dla usług z Linii Profesjonalnej).
Więcej informacji na temat parametrów bezpieczeństwa usług home.pl znajdziesz pod tym adresem.

Chciałbym się dowiedzieć, co to tak naprawdę oznacza. Ponieważ kiedy wywoływałem do tej pory skrypt z poziomu przeglądarki mogłem manipulować czasem wykonania zerując go poprzez set_time_limit(0). Nie jestem jednak pewny, czy to rozwiązania zadziała w przypadku crona, bo to jest napisane tak, jakby niezależnie od wszystkiego było 300 sekund bez możliwości żadnej zmiany, czy wyzerowania.

Zasadniczo nie jestem niczego pewien dlatego pytam smile.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
Pyton_000
post 28.08.2015, 10:04:21
Post #2

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Zasadniczo radzę zmienić serwer, bo to co tam jest napisane to jeden welki bełkot który nie ma ni jak przełożenia na rzeczywistość.
I tak, zakładaj że 300 i ani s. więcej. Bez możliwości manipulacji
+Quote Post
nospor
post 28.08.2015, 10:05:32
Post #3

Grupa: Moderatorzy

Nie mozesz sprawdzic??

Zrob plik, odpal go cronem, a w pliku daj sleep(400sekund) a potem daj jakis kod. Jak sie ten kod wykona, znaczy ze mozesz dluzej niz 300 sekund... Proste?

--------------------

"Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista
"Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 14.08.2025 - 08:21