![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 6.07.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć, chciałbym zapytać o skryp wywoływany cronem a konkretnie o czas jego wykonania.
Mam serwer na home.pl i na tej stronie https://pomoc.home.pl/baza-wiedzy/cykliczne...anie-cron/#jaki jest taki fragment: Cytat Jaki jest maksymalny czas działania procesu CRON? Maksymalny czas życia procesu CRON określony jest w parametrach bezpieczeństwa. Według ustawień naszych parametrów bezpieczeństwa czas życia procesu ma wartość 300 sekund (dla usług z Linii ekonomicznej) lub 600 sekund (dla usług z Linii Profesjonalnej). Więcej informacji na temat parametrów bezpieczeństwa usług home.pl znajdziesz pod tym adresem. Chciałbym się dowiedzieć, co to tak naprawdę oznacza. Ponieważ kiedy wywoływałem do tej pory skrypt z poziomu przeglądarki mogłem manipulować czasem wykonania zerując go poprzez set_time_limit(0). Nie jestem jednak pewny, czy to rozwiązania zadziała w przypadku crona, bo to jest napisane tak, jakby niezależnie od wszystkiego było 300 sekund bez możliwości żadnej zmiany, czy wyzerowania. Zasadniczo nie jestem niczego pewien dlatego pytam ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zasadniczo radzę zmienić serwer, bo to co tam jest napisane to jeden welki bełkot który nie ma ni jak przełożenia na rzeczywistość.
I tak, zakładaj że 300 i ani s. więcej. Bez możliwości manipulacji |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Nie mozesz sprawdzic??
Zrob plik, odpal go cronem, a w pliku daj sleep(400sekund) a potem daj jakis kod. Jak sie ten kod wykona, znaczy ze mozesz dluzej niz 300 sekund... Proste? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 08:21 |