![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 256 Pomógł: 16 Dołączył: 21.12.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Problem polega na tym jak wpiszę w wyszukiwarkę nazwę usera to zamiast przechodzić do jego profilu to przechodzi do listy użytkowników Nie mam pojęcia jak rozwiązać ten problem.Próbowałem na różne sposoby ale ten sam efeekt jest. kod php
Dodam że pobierani są użytkownicy z bazy danych. Próbowałem też zastosowac pętle while i wtedy mi podpowiedzi (użytkownicy nie wyświetlało) Ten post edytował jaca121212 27.08.2015, 19:00:28 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
1) Niby czemu ma ci przechodzic do danych uzytkownika, skoro nigdzie danych uzytkownika nie wyswietlasz?
2) Masz blad zapytania. LIKE musi miec cos z lewej, cos, co porownujesz przez LIKE, a ty tam nic nie masz. Poza tym jak uzywasz wielu warunkow to musisz je laczyc jakims operatorem logicznym np OR czy AND |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 256 Pomógł: 16 Dołączył: 21.12.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
teoretycznie to wszystko mam się odwoływać do pliku suggest.php a zawartośc tego pliku to jest
mugłbyś mu pomoc w rozwiązaniu tego problemu |
|
|
![]()
|
|
Sory, ale masz tu taki burdel i totalny brak podstaw, ze naprawde nawet nie wiem od czego zaczac (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
tak wygląda plik teraz
a tak suggest.php
|
|
|
![]()
|
|
echo '<a href="user.php?user='tutaj nie wiem co wstawic '">'.'<p id="myCompanies">'.'</p>'.'</a>';
No wlasnie, co tam chcesz wstawic? Bo ja też nie wiem o co ci chodzi z wstawieniem tam? Mozesz np. zrobic tak: echo '<a href="user.php?user='.$_SESSION['user'].'">'.'<p id="myCompanies">'.'</p>'.'</a>'; O to ci chodzi? |
|
|
![]()
|
|
echo '<a href="user.php?user='tutaj nie wiem co wstawic '">'.'<p id="myCompanies">'.'</p>'.'</a>'; No wlasnie, co tam chcesz wstawic? Bo ja też nie wiem o co ci chodzi z wstawieniem tam? Mozesz np. zrobic tak: echo '<a href="user.php?user='.$_SESSION['user'].'">'.'<p id="myCompanies">'.'</p>'.'</a>'; O to ci chodzi? echo '<a href="user.php?user='tutaj nie wiem co wstawic '">'.'<p id="myCompanies">'.'</p>'.'</a>'; Tak jak na samym początku napisałem próbowałem różnych kombinacji i jest ten sam efekt jeśli dam tutaj $_SESSION['user'] to jak wyszukuje osobę to i tak mnie przekierowuje na swój profil a nie osoby wyszukiwanej. i właśnie nie wiem jak to zrobić. Może zamiast a href trzeba użyć onchange(javascript lub jquery), Jeśli tak to jakby to wyglądało od rana się z tym męcze i szukam po googlach różnych opcji i nic efekt ten sam. temat jest do zamknięcia poradziłem sobie z tym zamiast option dałem a i działa |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 06:46 |