![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 22.12.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy sądzicie że będzie z czasem mniej ofert pracy dla PHP dev?
Ostatnio widziałem jakieś wykresy z których wynikałoby że niby jest tendencja spadkowa. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 655 Pomógł: 73 Dołączył: 2.05.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
podaj link do tych wykresow
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 556 Pomógł: 40 Dołączył: 20.07.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie mam mniej tylko idiot agencji pracy jest więcej i one strasznie blokują dostęp do pracodawcy
imo warto samemu dać ogłoszenie i nie odpowiadać na oferty agencji chyba że ktoś lubi być recordem w bazie danych (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
Wiele firm tak posiadających działy it jak i nie, obecnie współpracuje z agencjami pośredniczącymi oraz firmami od outsorcingu. Kolejna sprawa że monstrualna część firm zwyczajnie ogranicza się do info na swojej stronie oraz szukania pantoflowego.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy sądzicie że będzie z czasem mniej ofert pracy dla PHP dev? Ci którzy szukają ofert po forach itp. to raczej zaczynają swoją przygodę w tym fachu, lub chcą zdobyć doświadczenie w jakiejś agencji interaktywnej. Tendencja może być spadkowa przez obecne czasy, dziś robi się wszystko na zasadzie kopiuj/wklej na każdej płaszczyźnie powstawania czy to strony czy aplikacji. Programowanie przy dzisiejszych narzędziach od frontendu, backendu, multum bibliotek i frameworków sprawia ze programiści są jak dzisiejsze nastolatki bijące pijaków, pusto w głowach (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) A liczba ofert jakie otrzymasz raczej zależy od Ciebie i Twojego podejścia dbania o klienta. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Powiem tak... Z ostatnim dniem czerwca, z powodu klienta, rozstałem się z firmą w jakiej pracowałem. W zasadzie z dnia na dzień. Na znalezienie nowej dałem sobie z palcem w uchu miesiąc. Trochę sam szukałem, trochę znajomi z branży mi podrzucili firm, namiary na rekruterów itd. Po tygodniu już były firmy chcące zatrudnić mnie w ciemno, po samej rozmowie kwalifikacyjnej. Sam zdecydowałem się na jedną z zastrzeżeniem, że chcę tylko umowę o dzieło na kilka tygodni, by poznać firmę, atmosferę itd, a potem odpowiem im czy zostaję czy nie. W te 2-3 tygodnie pozbierałem więcej ofert oraz na rozmowy dalej chodziłem i w efekcie miałem po zaplanowanym miesiącu świetne rozeznanie rynku pracy, a w ofertach mogłem wybierać. Po ustalonym przeze mnie terminie nadal spływały oferty, ale już grzecznie odmawiałem, choć informowałem przy okazji, że możemy nadal pozostać w kontakcie. W razie potrzeby mogę więc podrzucić namiary innemu znajomemu. To jest ta poczta pantoflowa o jakiej pisze Spawnm. Jest ona o tyle dobrym rozwiązaniem, że nikt nie chce sobie reputacji pogorszyć podrzucając kiepskiego programistę i tym samym z polecenia dobrej osoby raczej nie dostanie firma kukułczego jaja. A nawet jeśli nie będzie on super ekstra wymiataczem, to zazwyczaj nie jest to idiota i niewiele trzeba by go wdrożyć i przysposobić tak jak firma chce. Uruchom kontakty własne a sam zobaczysz.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 160 Pomógł: 27 Dołączył: 22.09.2008 Skąd: Tarnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mi również znalezienie nowej pracy zajęło ~2 tygodnie max. Wszystko zależy od umiejętności i rozmowy kwalifikacyjnej.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 09:01 |