![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 8.03.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam otóż taki problem, że podczas testowania skryptów natrafiłem na problem, który uniemożliwia mi pobranie rozdzielczości z niektórych zdjęć (póki co znalazłem tylko jedno). Dla zobrazowania stworzyłem prosty kod:
Wynikiem użycia funkcji var_dump jest "bool(false)". Dzieje się to tylko z jednym zdjęciem, do którego link umieszczam tutaj: http://przyrodadyro.hekko24.pl/w3-4.jpg Proszę albo o pomoc w rozwiązaniu problemu z tą funkcją, albo o inna funkcję z tymi zastosowaniami, która będzie działać i jest równie skuteczna (wydajność). |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 731 Pomógł: 141 Dołączył: 9.05.2011 Skąd: śląskie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zakładając, że ten problematyczny obrazek masz w tym samym katalogu co i skrypt php to samo masz bez "$_SERVER['DOCUMENT_ROOT']"? W przeglądarce tem obrazek otwiera się - jego uprawnienia są poprawne?
-------------------- Szanuj innych czas! Kliknij
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 8.03.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To nie jest problem ze ścieżką, bo z innymi zdjęciami to działa bez problemu.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
mar1aczi zadal ci dwa pytania. Naprawde tak ciezko odpowiedziec na oba i nie marnowac czasu osob, ktore starają ci sie pomóc?
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Tak mam to samo bez "$_SERVER['DOCUMENT_ROOT']". Obrazek bez problemu otwiera się w przeglądarce. W oryginalnej wersji skryptu plik jest wgrywany przez przeglądarkę i z wszystkich innych plików można pobrać rozdzielczość, więc zakładam, że nie jest to problem z uprawnieniami.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 731 Pomógł: 141 Dołączył: 9.05.2011 Skąd: śląskie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Format Twojego problematycznego pliku indentyfikowany jest przez "file" jako
Kod JPEG image data, JFIF standard 1.01, thumbnail 255x219 co może wskazywać, że zawiera miniaturę(?) Niestety, nie jestem zagłębiony na tyle w grafice, aby to potwierdzić/zaprzeczyć ![]() Jeśli użyjesz Kod getimagesize($imgfile, $imginfo); to dla tego problematycznego obrazka var_dump($imginfo) wyświetla "JFIFH" natomiast dla tych, dla których getimagesize działa var_dump($imginfo) wyświetla "JFIFHH".By uniknąć problemów, że raz działa a raz nie możesz skorzystać z tego Kod $image = imagecreatefromstring(file_get_contents($imgfile));
$w = imagesx($image); $h = imagesy($image); -------------------- Szanuj innych czas! Kliknij
![]() |
|
|
![]()
|
|
Jest jakaś znacząca różnica w szybkości? Załóżmy przy 100 zdjęciach? Zakładając, że zmienna nazwana u Ciebie $image i tak jest tworzona.
Ten post edytował jack1142 25.08.2015, 20:59:24 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 05:29 |