![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 22.08.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
od jakiegoś czasu robię projekt egzaminatora online, quizu. Wszystko szło dobrze, dopóki nie chciałem zapisać wybranych przez użytkownika odpowiedzi do bazy danych. Sam egzamin wyświetlam w formie formularza, pobieram ilość pytań a następnie wyświetlam je jako radiobuttony w formularzu. Problemem jest wychwycenie wybranych odpowiedzi i zapisanie je w bazie. Męczę się już trochę z tym i już mi brakuje pomysłów, wiem, że problem jest z moimi zmiennymi, prawdopodobnie źle je przekazuję i źle próbuje odczytać. Oto mój kod: Kontroler
Widok
Model:
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie widzę, aby zmienna $results została uzupełniona w ogóle w jakieś dane z POST. W magiczny sposób to się nie zrobi.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 22.08.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
problem już rozwiązany, zmieniłem nazwy radiobuttonów doklejając im numer pytania, a nie jego ID, temat do zamknięcia.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 821 Pomógł: 111 Dołączył: 11.09.2006 Skąd: Biała Podlaska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Trochę z innej beczki, ale w modelu nie powinieneś używać zmiennej $this->input->post() - model ma za zadanie odebrać dane i wykonać co trzeba, a nie sprawdzać czy coś istnieje - od tego jest kontroler.
//jeśli się mylę proszę o poprawienie mnie -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 17:38 |