![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 69 Pomógł: 0 Dołączył: 27.08.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej,
mam temat prosty (chyba) ale serio nie potrafię sobie z nim poradzić. Rozwiązania, które tutaj znalazłem na forum po prostu nie działały w przypadku mojego skryptu.. chcę by poza wyświetlaniem tabeli mysql (to działa) była możliwość usuwania wierszy. Oto co już mam:
najlepiej jakby to rozwiązanie nie wymagało przechodzenia na inną podstronę (oczywiście może i powinno przeładować stronę obecną..). dzięki za pomoc i wskazówki! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 8.05.2015 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Dodaj radio z value $row->ID i z name w pętli
i jakiegoś input submit z name Wyżej dodaj if(isset($_POST ['NAME'])){ mysql_query ('DELETE FROM TABELA WHERE ID=\''.$_POST ['NAME_RADIO'].'\' '); } Ten post edytował NoSleep2 22.08.2015, 08:13:10 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 361 Pomógł: 22 Dołączył: 10.02.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pomijając fakt, że korzystasz z mysql. Przesiądź się na mysqli lub PDO
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 69 Pomógł: 0 Dołączył: 27.08.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej,
próbowałem z PDO. Mam teraz coś takiego:
no i jak klikam że chcę usunąć, to strona się nie przeładowuje, tylko przechodzi de facto do strony którą includuję tj. display_db_table.php z błędem w ostatniej kolumnie: Cytat Notice: Undefined offset: 0 in .....\display_db_table.php on line 53 Dlaczego tak jest? (nie chodzi o to, że javascript tutaj występuje jako "java script". Próbowałem poprawić post, ale nie da się tego zrobić normalnie..) Ten post edytował skabszo 22.08.2015, 17:27:20 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 143 Pomógł: 22 Dołączył: 17.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Błąd masz ponieważ używasz
a odwołujesz sie przez indeks powinieneś odwołać się przez |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 8.05.2015 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Masz tutaj szybki kod który napisałem parę lat temu. Ten kod jest przestarzały bo nie ma PDO, bądź mysqli
Mam nadzieje, że chociaż trochę pomogłem. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 2 Dołączył: 22.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja zrobił bym cos takiego, nie sprawdzałem:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
@ilies jak juz probujesz pomagac, to patrz chociaz w ogolnosci co wypisujesz.... najpierw uzywasz PDO, a potem ni z gruszki ni z pietruszki mysql_ ....
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 06:35 |