![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 17.05.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, jest możliwość zakodowania odnośnika do obrazka w jakiś ciąg znaków? Tak, by jedynie serwer mógł je odczytać, a użytkownik nie miał możliwości odkrycia oryginalnego odnośnika do obrazka.
Przykłąd: Aktualnie użytkownik ma avatar w postaci:
Chciałbym, by zmienna $avatar w jakiś sposób była zakodowania. Z góry dzięki i pozdrawiam. Ten post edytował Mezir 21.08.2015, 11:44:25 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 268 Pomógł: 254 Dołączył: 11.06.2009 Skąd: Świętochłowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Można... tylko po co?
Może serwuj obrazki jak Data URI? Wówczas wgl nie ma adresu. -------------------- ★Mój blog || Okiem krytyka★
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 17.05.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 799 Pomógł: 1827 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Obrazki możesz podawać przez skrypt php, w którym będzie zaszyta ścieżka.
Do skryptu podajesz jako parametr nazwę pliku. Parametr można ukryć w "ładnym" URLu. Możesz też umieścić .htaccess w katalogu z obrazkami, odwoływać się do niepełnej ścieżki, a w tymże pliku .htaccess obsłużyć takie odwołania. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Obrazki możesz podawać przez skrypt php, w którym będzie zaszyta ścieżka. Do skryptu podajesz jako parametr nazwę pliku. Parametr można ukryć w "ładnym" URLu. Możesz też umieścić .htaccess w katalogu z obrazkami, odwoływać się do niepełnej ścieżki, a w tymże pliku .htaccess obsłużyć takie odwołania. A jakieś przykłądy/ poradnik, mógłbyś podać? ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 268 Pomógł: 254 Dołączył: 11.06.2009 Skąd: Świętochłowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dajesz skryptowi nazwę usera, on dobiera do tego odpowiedni plik i zwraca go używając header + readfile
-------------------- ★Mój blog || Okiem krytyka★
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Ale tu serio nie ma co kombinować - wyświetlenie obrazka to są dwie linijki kodu:
|
|
|
![]()
|
|
Ale tu serio nie ma co kombinować - wyświetlenie obrazka to są dwie linijki kodu:
Całą stronę mi zmieniło w obrazek. Dodam, że avatarów używam w pętli i avatary są pobierane z innego serwera. Ten post edytował Mezir 21.08.2015, 13:43:38 |
|
|
![]()
|
|
No bo zamiast do oryginalnego obrazka podawałbyś adres skryptu PHP generującego obrazki
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.06.2025 - 08:31 |