Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> Linux, a konfiguracja DSL
primo

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam,

zmagam się z następującym problemem:

mam dsl dialog 1mb, który pod win xp działa idealnie, jednakże pod moim fedora core 2 nie chce działać. Skonfigurowałem połączenie wg książki, ale nie chodzi, ciągle wyskakuję że dany IP jest już używany. Od razu mówię, że nie mam żadnej sieci, nie mam drugiej karty sieciowej, a dane do konfiguracji otrzymałem od operatora. Nie wiem, bo operator takiej inforamcji nie podaje - nazwa hosta - potrzebna jest przy konfiguracji questionmark.gif

Zadzwoniłem sobie do boa, ale Pani mi powiedziała, że nikt z tam pracujących osób nie wie jak skonfigurować łącze dsl pod linuxem, oni tylko winda.

jak możecie to podpowiedźcie co z tym fantem zrobić, bo jak dla mnie jest to zgoła nienaturalna sytuacja, że pod windą działa a pod linuchem nie ;(

pozdrawiam

Ten post edytował primo 2.01.2005, 00:10:46

--------------------
Bieganie jest tym co kocham najbardziej, jest dla mnie powietrzem w moich płucach, krwią płynącą w żyłach, dawką endorfin, źródłem szczęścia i celem samym w sobie... A w skrócie to jestem uzależniony od biegania.
primo
gg1148730
Go to the top of the page
+Quote Post
sf

-----

Z takim problemem najlepiej zgłosić się na forum lub grupę dyskusyjną poświeconą Twojemu systemowi operacyjnemu. Tam bym pytał o pomoc bo szansa, że akurat tutaj ktoś Ci odpowie jest znacznie mniejsza niż tam.

--------------------
Zapraszam na mój php blog, tworzenie stron.
+Quote Post
primo

-----

Tak spytałem, bo tu ludzie tacy wszechstronni, a jak tak przywiązany do tego forum winksmiley.jpg

--------------------
Bieganie jest tym co kocham najbardziej, jest dla mnie powietrzem w moich płucach, krwią płynącą w żyłach, dawką endorfin, źródłem szczęścia i celem samym w sobie... A w skrócie to jestem uzależniony od biegania.
primo
gg1148730
+Quote Post
sztosz

-----

http://www.linux.com.pl/forum/index.php

Polecam z całego serca.

--------------------
+Quote Post
primo

-----

no tak forum forumowi nierówne, bo zapodałem tam wątek i przez 5 dni przeczytało go 12 osób, a ciągle było na pierwszym miejscu ;(

tak więc jak forum linux to tylko to: http://linuxweb.cyb3r.org/

pozdrawiam

--------------------
primo
gg1148730
+Quote Post
kszychu

Grupa: Przyjaciele php.pl

-----

Zgłoś się domnie w poniedziałek na gg lub jabbera, spróbujemy coś z tym zrobić. Nieraz stawiałem routery dsl'owe na linuxie i zawsze działały. Twój też będzie działał! smile.gif

--------------------
"Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
+Quote Post
primo

-----

I DLATEGO KOCHAM TO FORUM exclamation.gif!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ten post edytował primo 2.01.2005, 22:25:17

--------------------
primo
gg1148730
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 20.08.2025 - 07:36