![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 195 Pomógł: 0 Dołączył: 29.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć,
Mam checkbox w formularzu stworzony: W kontrolerze ustawiam formularz:
W modelu User, który mapuje tabelę User mam:
W widoku twig mam: Kod {{ form_widget(generalForm.is_active, {'id':'is_active'}) }} W bazie pole jest jako tinyint i przyjmuje wartość 1 albo 0. Niestety na stronie checkbox zawsze jest zaznaczony. Nawet jeśli w bazie jest ustawione 0. Jak to poprawić? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Usunąć array('value'=>true )
![]() -------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 195 Pomógł: 0 Dołączył: 29.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 859 Pomógł: 177 Dołączył: 29.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 22 Dołączył: 20.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pokaz cale AddClientType
Powinienes miec data_class ustawione na User, tworzyc formularz w kontrollerze przez $this->createForm(new AddClientType(), $user); a w type $builder->add('is_active', 'checkbox'); jezeli dalej checbkox jest zaznaczony to dla pewnosci w kontrollerze dumpnij $user->getIsActive() czy jest false. no i czy generalForm to ten sam form co AddClientType? |
|
|
![]()
|
|
Powinienes miec data_class ustawione na User, Hm tego mogę nie miec. Jak to powinno być ustawiona? tworzyc formularz w kontrollerze przez $this->createForm(new AddClientType(), $user); W ten sposób mi nie binduje danych z bazy, dlatego, aby uzupełnić formularz danymi musiałem zrobić:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 22 Dołączył: 20.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wyslales tego o co prosilem, pokaz cale omawiane encje.
Fakt, ze nie binduje CI danych wskazuje na to, ze masz blad w innym miejscu. Ponizej pliki do odtworzenia Twojego problemu na czystej instalacji - oczywiscie checkbox dziala prawidlowo: User:
Type:
Controller:
Twig:
No i wynikowy HTML:
Dla usera aktywnego checkbox jest checked, dla nieaktywnego nie. Nie trzeba robic nic wiecej tylko do build form przekazac encje, i dodac pole typu checkbox. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 26.06.2025 - 05:22 |