![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 249 Pomógł: 0 Dołączył: 22.12.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Mam hosting na az.pl i ostrzegam przed tym gooownem oraz supportem od nich. Mam problem z subdomeną. Utworzyłem subdomene do testowania skryptów którą też zabezpieczyłem w pliku .htaccess orz .htpasswd. Nie wiem czemu nie działa mi include:
W pliku autoload1.php mam klasę z funkcjami. Po odpaleniu tego kodu nie pokazuje się żaden błąd tylko jest on widoczny w error.log na serwerze. Co jest z tym nie tak? -------------------- TERA TRYBI.pl
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 965 Pomógł: 285 Dołączył: 19.06.2015 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Jakie masz chmody dla autload1.php
2. Czy $_SERVER['DOCUMENT_ROOT']."/autoload1.php" na pewno kieruje do katalogu z subdomeną? 3. Jaki masz błąd w error.log ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeszcze się nie nauczyłeś włączania wyświetlania błędów?
Mówisz że masz błąd w error.log. Rozumiem że trzeba sobie wywróżyć... Ten post edytował Pyton_000 18.08.2015, 17:17:00 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 249 Pomógł: 0 Dołączył: 22.12.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Chmod dla pilków jest 644.
Tak $_SERVER['DOCUMENT_ROOT']. Bład wygląda tak: Cytat PHP Fatal error: Class 'automatyczneLadowanie' not found in /folder/www/folder/folder/folder/folder/folder/xxx.site.pl/index.php on line 10
-------------------- TERA TRYBI.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 141 Dołączył: 19.09.2006 Skąd: B-tów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Class 'automatyczneLadowanie' not found hmm..... co to może oznaczać..... tak to musi oznaczać że include nie działa |
|
|
![]()
|
|
Cytat Warning: include(1): failed to open stream: No such file or directory in Jak temu zaradzić? -------------------- TERA TRYBI.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat Mam hosting na az.pl i ostrzegam przed tym gooownem oraz supportem od nich Tak na przyszlosc: staraj sie nie pisac takich rzeczy poki co, bo poki co sam ledwo ogarniasz podstawy i ich "gowniany" suport moze poprostu wynikac z faktu, ze nie kumasz co mowią ![]() Co do bledu: include(1) naprawde includujesz plik o nazwie 1? Bo z komunikatu bledu tak wynika ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Tak na przyszlosc: staraj sie nie pisac takich rzeczy poki co, bo poki co sam ledwo ogarniasz podstawy i ich "gowniany" suport moze poprostu wynikac z faktu, ze nie kumasz co mowią ![]() Co do bledu: include(1) naprawde includujesz plik o nazwie 1? Bo z komunikatu bledu tak wynika ![]() Że co? ![]() ![]() Nie nie includuje żadnego pliku o nazwie 1 tylko dodałem do pliku: -------------------- TERA TRYBI.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
W komunikacie bledu masz podana dokladnie linie i plik w ktorej jest blad. Pokaz go nam, potem pogadamy
![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Już działa usunąłem 1 z nazwy pliku. Czy nazwy plików nie mogą zawierać cyfr?
Błędy wywala mi w tej linijce:
|
|
|
![]()
|
|
Moga zawierac, ale jak ktos zle wpisuje.... Pokaz DOKLADNIE kod przed poprawieniem, to powiemy ci czemu nie dzialalo
![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 378 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zobacz dokumentację include, przykład 4.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Ten kod w ogóle nie działa:
Najdziwniejsze jest to że ten kod:
wczoraj nie działał taksamo jak: nie chciało z początku działać i dopiero za którymś tam razem zadziałało. Dziwne. Chyba że PHPStorm tutaj coś zawinił np: przesłał plik z opóźnieniem na serwer? Ten post edytował MESSIAH :) 18.08.2015, 19:09:11 -------------------- TERA TRYBI.pl
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 378 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zacytuję bo chyba nie czytałeś
Inna sprawa że include nie zwraca true. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Faktycznie teraz działa. Miałem to z innego źródła.
|
|
|
![]()
|
|
W ogole wywal te IF dla include... przeciez to jest bez sensu.
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Wiem dałem je tylko aby sprawdzić czy działa include.
|
|
|
![]()
|
|
Do sprawdzania czy include dziala są albo logi albo bezposrednie wyswietlanie bledu a nie IF.
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Niestety w logach nie było żadnego info o błędzie include tylko był sam błąd iz nie może znaleźć danej klasy. Dlatego użyłem if.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 26.06.2025 - 21:09 |