![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 13.03.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam pewien problem ze skróconymi linkami. Do rzeczy powiem o co chodzi. Mam taki oto link: index.php?pages=132&image=office W którym zawierają się ważne dane: -pages - odpowiada za ID odpowiedniej strony -image - odpowiada za nazwe zdjęcia które gdzieś tam ma się wkleić I chciałbym skrócić ten link do postaci np. domena.pl/firma (domena.pl przykładowo) Tak więc zrobiłem to na sztywno w pliku .htaccess w ten o to sposób: RewriteRule ^firma$ index.php?pages=132&image=office [L] Takie rozwiązanie działa, jednak jest bardzo niepraktyczne, nie dynamiczne. Mój problem polega na tym nie chcę wszystko ustawiać na szytwno np: RewriteRule ^firma$ index.php?pages=132&image=office [L] RewriteRule ^oferta$ index.php?pages=133&image=services [L] RewriteRule ^promocje$ index.php?pages=139&image=gift [L] RewriteRule ^kontakt$ index.php?pages=140&image=contact [L] Tylko dynamicznie. np. ^id_strony$ index.php?pages=id_strony&image=id_obrazka[L] Ma ktoś pomysł jak rozwiązać problem? Ten post edytował krynol 17.08.2015, 10:13:25 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 23:14 |