![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 113 Pomógł: 0 Dołączył: 2.02.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam,
poniżej przedstawiam kod który ma wyświetlić pojedyncze zdjęcie z galerii.
I wszystko fajnie działa, pokazuje się paginacja dolna i górna, tylko nie wyświetla się zdjęcie czyli pętla foreach.
bardzo proszę o pomoc co może być nie tak że nie wykonuje się ta pętla. PATH_TO_DIR jest ścieżką do pliku gdzie są duże zdjęcia. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 520 Pomógł: 102 Dołączył: 15.07.2014 Skąd: NULL Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A gdzieś dodajesz do własności $aImages elementy? Bo nie widze.
Poza tym używaj <?php zamiast samego <?. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 113 Pomógł: 0 Dołączył: 2.02.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a możesz napisać jak dodawać te elementy?
skrypt znalazłem na jakimś zagranicznym forum, nie za bardzo wiem jak te elementy tam dodać. Bo chodzi pewnie o to że $aImages nic nie zwraca tak? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 520 Pomógł: 102 Dołączył: 15.07.2014 Skąd: NULL Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a możesz napisać jak dodawać te elementy? skrypt znalazłem na jakimś zagranicznym forum, nie za bardzo wiem jak te elementy tam dodać. Bo chodzi pewnie o to że $aImages nic nie zwraca tak? Wywołujesz metode getImages(); ktora zwraca wlasnosc $this->aImages. Jednak to jest puste bo nigdzie do tej tablicy nie dodajesz.. Mozesz np. Tak: $this->aImages['klucz']='wartość'; Jak się nie myle. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
super, ale co jest kluczem a co wartością?
czy to ma być coś na zasadzie: $this->aImages['file'] w którym miejscu to ma być? skrypt jest stąd: http://forums.devshed.com/php-development/...tml#post1279792 Ten post edytował mb83 15.08.2015, 20:44:37 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 249 Pomógł: 0 Dołączył: 22.12.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
a możesz napisać jak dodawać te elementy? skrypt znalazłem na jakimś zagranicznym forum, nie za bardzo wiem jak te elementy tam dodać. Bo chodzi pewnie o to że $aImages nic nie zwraca tak? Jak Ty to robisz? Znalazłeś kod z 2005 roku i chcesz go teraz odpalić? Będziesz musiał go trochę zmodyfikować aby zadziałał i nie zapomnij zastąpić metodę mysql na nowszą. -------------------- TERA TRYBI.pl
|
|
|
![]()
|
|
Jak Ty to robisz? Znalazłeś kod z 2005 roku i chcesz go teraz odpalić? Będziesz musiał go trochę zmodyfikować aby zadziałał i nie zapomnij zastąpić metodę mysql na nowszą. ale kod działa tylko nie działa jedna pętla. może inaczej: da się ten kod odpalić nie uwzględniając przepisania wszystkiego od nowa? czy jest to napisane tak, że kompletnie się nie da? trochę łopatologicznie ale działa :-) problem jest gdy chcę wyświetlić jedno zdjęcie a nie 20: gdy wyświetlam 10, 12 czy 20 zdjęć to jest tak jak ma być ale gdy chcę jedną albo dwie to już nie działa ta pętla. pomożecie? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 6.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
przy jednym albo dwóch zdjęciach nie wyświetlisz nic. Kod który Ci sprawdza zadziała dopiero od ilości 3.
Przeanalizuj sobie metodę getResources
Załóżmy, że
wtedy
a potem spójrz na if'a w linii 57.
Identycznie będzie wyglądać przy wtedy
W obu przypadkach warunek nie jest spełniony. Zmień może warunek na >= i <=
p.s. jak to ogarniesz, to popraw trochę kod, bo definujesz klasę w pętli while od głównego zapytania... Ten post edytował wasyllinio 16.08.2015, 15:27:25 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 00:07 |