![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak zliczyć ilość wierszy w każdej z tabel? Bo:
coś niezbyt chce działać. Mógłbym zamiast COUNT dać MAX póki co bo kolumny id sa auto inkrementowane, ale potem będzie nieciekawie przy usuwaniu danych. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 23.09.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to zapytanie zlicza chyba wszystie mozliwe kombinacje wierszy z tych
3ch tabel :/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No tyle to i sam zauważyłem. A może tak ktoś poda dobre rozwiązanie, bo nie mam siły na myślenie dziś.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 597 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może to nie jest super rozwiązanie, ale zrobić 3 zapytania :} Nie wiem czy da się w jednym takie coś bez podzapytań.
-------------------- Zapraszam na mój php blog, tworzenie stron.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 255 Pomógł: 0 Dołączył: 22.04.2004 Skąd: Żoliborz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeszcze takiego problemu nie miałem ale cos wymyslilem
![]()
sf-> czy myślałeś nad tym co ci napisałem w twoim temacie ? -------------------- Visual Basic - kto by pomyślał :)
|
|
|
![]()
|
|
Dobre! Działa, dzięki...
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 597 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
popbart: hm, w sumie to poprostu przekrztalciłem tabele i zrobiłem tak jak pisałem i potem ty napisałeś... czyli: "Jeszcze pytanko, czy grupa nie powinna być połączona relacją z kategorią?" - dodatkowo usunołem połączenie zdjec z kategorią bo po co one? Skoro można dotrzec przez grupę do nich obu
![]() ![]() Co do tych kropek to u mnie każda tabela ma unikalne nazwy pól (cid, pid, gid), więc taki zapis nie jest konieczny. Problem crasha też probowałem właśnie z distinct rozwiązać, ale dawałem to przed count i dlatego mi nie wychodziło ![]() Ten post edytował sf 2.01.2005, 22:45:31 -------------------- Zapraszam na mój php blog, tworzenie stron.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 14:06 |