![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Administrator PHPedia.pl Grupa: Developerzy Postów: 1 102 Pomógł: 2 Dołączył: 14.09.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmm, ostatnio zaczelem pisac Odina od poczatku i myslalem o __autload
i probowalem wywolywać klasy przez $abc = new net.odin-framework.Abc, ale wywala blad Kod Fatal error: Function __autoload(net) threw an exception of type 'NoSuchFileException' in c:\gry\miniserver\uniserver3_1\diskw\www\nOdin\net\odin-framework\Odin.php on line 15 czyli php nawet nie idzisz po sciezce ![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 105 Pomógł: 0 Dołączył: 16.10.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja mam coś podobnego...
Tylko, że zamiat '.' używam '_'. Jest to spowodowane tym, że w nazwie klasy nie może być kropki! Jeśli zapodasz __autoload('net.odin-framework.Abc'); to zadziała, ale gdy zadasz:
(W domyśle chodziło mi o to, żeby BBCode pokolorował '.' jako operator) Przykład mojego nazewnictwa: klasa: Noname_SQL_Service plik: packages/noname/sql/noname_sql_service.php Dzięki temu znając nazwe pliku wiem co w nim jest, znając nazwe klasy znam nazwę pliku, czyli znam zarazem położenie w systemie plików. Pliki mają pełną nazwę też dlatego, że łatwiej jest mi edytować wiele plików, gdyż inaczej miałbym kilka service.php, a to troszkę utrudnia... --edit-- Zapomniałem o jednym... Skrypt instalatora, którego jeszcze nie mam ![]() A importuje się go tak samo przez 'Noname_SQL_Package'. Ten post edytował Imperior 1.01.2005, 11:39:19 -------------------- Com powiedział, powiedziałem.
|
|
|
![]()
|
|
Administrator PHPedia.pl Grupa: Developerzy Postów: 1 102 Pomógł: 2 Dołączył: 14.09.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja poprostu widzialem jak ktoś (e-Gandalf chyba) chciał zrobić coś takiego i wlasnie to mnie nurtuje
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 657 Pomógł: 2 Dołączył: 15.08.2003 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chciał nie oznacza zrobił
![]() jak dla mnie problem twki w wykorzystaniu niedozwolonych znaków w nazwach klasy. w tym przypadku kropki i minusa. a-z A-Z 0-9 _ te sa bodajrze dozwolone ![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 21.06.2025 - 15:37 |