![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 95 Pomógł: 0 Dołączył: 26.07.2013 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam takie coś, teraz chciałbym, aby po wybraniu któregoś dania, pojawiła się pod spodem taka sama opcja, z możliwością wyboru kolejnych tych samych dań i tak w kółko, dopóki nie wybiorę dania. Jakaś pętla na to, czy jak to rozwiązać? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 555 Pomógł: 84 Dołączył: 20.02.2008 Skąd: Małopolska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Dodaj handler zdarzenia oninput (onchange?) na każdy element <select>
2. Niech handler pętlą przeleci po wszystkich istniejących elementach <select> w danym scopie 2.1. Niech usunie wszystkie select, których wartość została zmieniona na default 2.2. Niech na koniec listy doda za pomocą document.createElement nowy select z value=default Ten post edytował Skie 12.08.2015, 22:32:59 -------------------- Wieloprocesowość i wielowątkowość w PHP, poznaj Kraken PHP!
Serwer HTTP i WebSocket w PHP | Promise/A+ Strona Domowa | Elradia MMORPG FireFox: make the web better. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 268 Pomógł: 254 Dołączył: 11.06.2009 Skąd: Świętochłowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
change - select nie działa z input, bo tutaj wartości się nie wybiera, można jedynie zmienić aktualnie wybraną ze skończonego zbioru.
Swego czasu popełniłem to: http://jsfiddle.net/6amf8w2x/2/ → być może choć ciut podpowie cokolwiek ![]() -------------------- ★Mój blog || Okiem krytyka★
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 95 Pomógł: 0 Dołączył: 26.07.2013 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Średnio wiem jak to wykorzystać. Chciałbym nadmienić, że mam kilka takich pól select option, a chciałbym aby tylko jedno się powtarzało. Jakieś inne wskazówki/pomysły?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 268 Pomógł: 254 Dołączył: 11.06.2009 Skąd: Świętochłowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
elem.cloneNode?
-------------------- ★Mój blog || Okiem krytyka★
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.06.2025 - 05:52 |