![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 393 Pomógł: 5 Dołączył: 6.02.2003 Skąd: The.Luciferian.Doctrine.p df Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Mam taki oto sobie kod:
Jednak kiedy chcem zincludować plik db (bez rozszerzenia), wówczas wywala mi błąd: Kod Warning: page::load_libs(1) [function.load-libs]: failed to open stream: No such file or directory in c:\wamp\www\cfaniak.pl\index on line 34 Fatal error: page::load_libs() [function.require]: Failed opening required '1' (include_path='.;C:\php5\pear') in c:\wamp\www\cfaniak.pl\index on line 34 Dzieje się tylko tak wówczas, gdy includuje plik bez rozszerzenia... P.S. Robiłem testy czy pliki bez rozszerzenia są includowane. Utworzyłem plik index, nastepnie w nim dałem include innego pliku (tez bez rozszerzenia), w ktorym byl tylko tekst do wyswietlenia przez echo. Wszystko dzialało... W czym może leżeć problem ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a plik db zawiera kod php, tj. jest to skrypt ? jeżeli tak to musisz w php.ini dodać linijkę aby php parsował pliki bez rozszeżenia...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 393 Pomógł: 5 Dołączył: 6.02.2003 Skąd: The.Luciferian.Doctrine.p df Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
dałem już taki wpis, gdybym go nie dał - wówczas test by się nie powiódł...
Naprawiłem błąd - problem leżał w samym pliku db (dziwne ?!)... Jednak i tak, dzięki za pomoc ![]() - TOPIC CLOSED - Ten post edytował AndyPSV 2.01.2005, 00:01:45 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 26.06.2025 - 14:26 |